A legek tárháza

InTech 2014: 1550 szakmai látogató 4000 m2-en
(Magyar Asztalos 2014/12)

Az InTech házivásár 4000 m2-es technológiai offenzívájára 34 országból 1550 szakmai látogató volt kíváncsi. Az itt bemutatott gyártási rendszerek és technológiák már ízelítőt adtak a 2015-ös Ligna-nak. A házivásáron látott átfogó rendszermegoldások nagy hatással voltak a részt vevő vendégekre, ahol kiemelt téma volt az ügyfélspecifikus megoldások megtalálása, a költséghatékony technológia kialakítása, melyhez szorosan kapcsolódik a szervizhálózat, a karbantartási rendszer, a pótalkatrész-ellátottság és a képzés fokozása.
A rendezvényen fokozott figyelmet fordítottak a nyílászárógyártásra. A bemutatott összetett hálózati rendszerek azt a célt szolgálták, hogy a gyártók számára tálcán kínálják a magas minőségű, rugalmas gyártástechnológiát, melyben nem kell kompromisszumot kötni a hatékonysággal. Ilyen volt például a gyártás-előkészítő MoulderMaster, a termék kezelő Millvision, a tervezői FenCon szoftverek és a moduláris vezérlőrendszerek összhangja.
A profilozási művelet technológiai rátermettségét bizonyította a Powermat 700, mely egy újgenerációs profilozógép. A berendezés lenyűgöző könnyedséggel használja a szabványosított gyártásvezérlési rendszereket. Gyorsan és automatikusan áll át a késztermékhez igazodó profilozásra.
E két példa ékes bizonyítéka annak a mérnöki teljesítménynek, mely a Weinig új koncepcióját jellemzi, melyben ötvözik a gyártási rendszerek termelésnövekedését és a felhasznált faanyagok magasabb szintű optimalizálási folyamatát.
Az InTech-en először volt látható a laplemez-megmunkálás. Az innovatív programban a főszerepet a Holz-Her kapta. A bemutatkozásra kerülő függőleges CNC-megmunkálóközpontja és a Glu Jet ragasztófelhordó rendszere az USA-ban is kiemelkedő figyelmet vívott ki magának, ott a Challenger Award kiváló innováció díjjal jutalmazták.
A november eleji rendezvény sikere bizonyította, hogy a Weinig Csoport képes megmozgatni a szakma krémjét, egy olyan innovatív házivásár megrendezésével, amelyre érdemes ellátogatni. E sikerük megalapozta a következő évek InTech házivásárainak szükségességét, melyből a látogatók és a szervezők egyaránt értékes tapasztalatokkal gazdagodhatnak.

teljes cikk