Tökéletes rugalmasság

Tökéletes rugalmasság
(Magyar Asztalos 2012/08)

A Raimann FlexiRip Jrion hasítófűrész maximális gyártási rugalmassága optimális anyagkihozatallal és magas teljesítménnyel párosul, emellett a gép kezelését egyetlen személy könnyedén elvégzi. Az érintőképernyős vezérlőegység áttekinthető, és a joystick gyors vezetőbeállítást biztosít. Ezt követően elegendő az alapanyagot a gépasztalra helyezni és a lábpedál működtetésével az egylapos hasítófűrész akár 80 m/perces sebességgel elvégzi a vágási műveletet.
Egyedülálló rugalmasságát kiválóan kiegészíti a berendezés magas műszaki tartalma. Még a kemény anyagoknál is nagy vágási sebességgel és magas vágáspontossággal dolgozik. Használható akár szélezésre egyszeri lapmozgással, de emellett vágásismétlés is beállítható a sorozatos hasítási műveletekre. A vezérlő automatikusan lépteti a vezetővel az alapanyagot a kívánt vágási pozícióba, majd a nyomógerenda leszorítja az anyagot, és a fűrész már indul is.
A fűrészegység rendkívül precíz és nagy felületi keménységű lineáris vezetőkön fut, így az ipari használat során sem jelentkeznek a kopásból adódó pontatlanság jelei. Az innovatív műszaki tartalom egy rendkívül robusztus gépvázzal egészül ki.
A FlexiRip Jrion hasítófűrészek 2200-tól 6200 mm-es vágáshosszig kérhetők, melyhez 450–1200 mm-es vágásszélesség és 195 mm-es maximális vágásmagasság párosul. A kiemelkedő vágásteljesítményt biztosító 11 kW-os (választható 15 kW) fűrészmotor a legnagyobb kihívásoknak is megfelel.

teljes cikk