Értékteremtő Weinig-rendszerek

Értékteremtő Weinig-rendszerek
(Magyar Asztalos 2015/07)

A tömörfa-feldolgozás egyik fontosabb eleme az alapanyag méretre vágásánál mutatkozik meg. Az iparág alfája a rendelkezésre álló faanyag minél magasabb szintű értékkihozatala. Ezen fontos feladatra a Weinig professzionális technológiákkal rendelkezik, melyek előnye különösen akkor domborodik ki igazán, ha a berendezéseket technológiai sorba építjük be.

DARABOLÓ FŰRÉSZEK FRISSÍTÉSE
A széles szortimentet képviselő Dimter daraboló fűrészek egy sor fejlesztésen estek át. Az új OPTICUT 250 közvetlen összeköttetésben az EasyScan + inline szkennerrel új teljesítményeket tár fel. Az új design, és egy új, nagyobb érintőképernyős felhasználói felület az optimalizáló szoftverrel felszerelt darabolófűrész fogalmát minden eddiginél vonzóbbá tette a teljesítmény kategóriájában. Az OPTICUT S 50 Window programozásának sebessége az egyes jellemző alkatrészméretek mentésével jelentősen nőtt, melyet tovább növelt az etető asztal bővített felszereltsége. A bevált OPTICUT S 90 sorozat továbbfejlesztésénél figyeltek a vágás pontosság és a folyamat megbízhatóságának fokozására. Az OPTICUT 450 FJ + sorozat már a nagy előtolási sebesség specialistája. A magas automatizáltságú berendezés tovább növeli a darabolási folyamat megbízhatóságát és az értékkihozatalát. Az OPTICUT 450 FJ + daraboló esetében, az új VarioStroke-technológiának köszönhetően a fűrész nemcsak gyorsabban vágja az alkatrészeket, hanem a termelés rugalmasságának fokozására is képes. A szervo rendszerű fűrészlapmozgatás gyorsabb mozgást tesz lehetővé, ami a minimális alkatrészhosszok rövidülését eredményezi. A daraboló fűrész képes a 200 vágás/perc teljesítményre.

NYERESÉGET NÖVELŐ SOROZATVÁGÓK

Az új ProfiRip 340 sorozatvágó teljesen új fejlesztése kategóriájának. A három változtatható lap magas értékkihozatalt biztosít. Az optimalizálásban jelentős szerepet kap a berendezés Timbermax 3.0 optimalizáló szoftvere, mely képes megoldani a legváltozatosabb feladatokat, így összhangot teremt a kívánt vágásszélesség és a kihozatalnövelés között. Vágólistákat lehet készíteni, és a gép RaiNet hálózati kapcsolata révén közvetlen összeköttetést lehet teremteni a berendezés és az iroda között.

SZÉLESSÉGOPTIMALIZÁLÁS JAVÍTÁSA

A bevált RipAssist optimalizálási program automatikus szélességoptimalizálása már nagyobb teljesítményre képes. A továbbfejlesztett RipAssist Pro változata a vágandó alapanyag- szélességet is méri. A frissített szoftver optimalizálja a fix pengekiosztás és a változó lapok elhelyezkedését, melyet az adott szélességi mérethez igazít. Így lehetőség van a változó szélességű alapanyagok hatékony sorozatvágására is.

OPTIMÁLIS ÉRTÉKTEREMTÉS

A ProfiRip 450 Speed sorozatvágó és a CombiScan szkenner kombinációja képviseli az ipari feldolgozás támasztotta követelmények maradéktalan kielégítését. Azon üzemeknél, ahol a profitmaximalizálás és a magas teljesítmény egyaránt elvárás, ott válik igazán megtérülő beruházássá a ProfiRip 450 Speed sorozatvágó és a CombiScan szkenner összekapcsolása. A ProfiRip 450 Speed előtolórendszere képes akár a 160 m/perc-es sebesség elérésére is. A négy változtatható pengés sorozatvágó tengelyének külső csapágyazása garantálja a megbízható működtetést, a pneumatikus laprögzítők pedig a szerszám menti laprögzítésről gondoskodnak.

ÚJGENERÁCIÓS COMBISCAN

A második generációs CombiScan – a Weinig legjobb szkennermodellje – is az idén mutatkozott be. Az új modell „Evo” utótagja arra utal, hogy sokkal hatékonyabb a hibafelismerő rendszere. Mindezt a nagyobb felbontású kamerák teszik lehetővé, de emellett a gép képfeldolgozási sebessége is nőtt. Az oldalanként több kamerával dolgozó CombiScan Evo magasabb átbocsátási sebességgel rendelkezik, így kitűnően igazodik a magas teljesítményű fűrészek feldolgozási teljesítményéhez. A faanyag belsejébe látó X-ray (röntgen) érzékelők pedig tovább fokozzák a berendezés hatékonyságát. A szkennelés új lehetőségeit mutatja be a front-end szkenner. Ez az újítás az alapanyag elülső és hátsó bütüjének beolvasására is képes. Így az olyan rejtett fahibák is kiszűrésre kerülhetnek, mint például a zárt bél vagy a belső göcs. A front-end szkenner a fűrészekre bármikor utólag is felszerelhető.

teljes cikk