Táblásítás és tömbösítés

Táblásított és tömbösített alapanyagok préselése

A táblásított és tömbösített faanyagok alkalmazása növeli a hozzáadott értéket. A fahibák kiejtésével magas minőségű faanyag készíthető, amely tökéletes minőséget biztosít a késztermékek gyártásához.

Szempontok

Legyen szó bútor, vagy nyílászáró alapanyaggyártásról, a Weinig optimális műszaki megoldásokat kínál a személyre szabott műszaki megoldásokkal bíró présgép kínálatából. Hogy megfeleljen az Ön igényeinek, a gépcsaládok különböző műszaki tartalma egyaránt biztosítja a rugalmas gyártástechnológia és a termelékenység igény szerinti összhangját. Közös jellemzőjük, hogy a présgépekből kikerülő táblásított, vagy tömbösített alapanyag nagyfokú utómunkát nem igényel. Az automatikus etetési rendszerek, a finoman szabályozható ragasztó mennyiség és nagyfrekvenciás technológia, együttesen csökkenti a termelési költségeket. Mindezzel csökkenthető a felhasznált ragasztó mennyisége és rövidül a kötési idő, növelve ezáltal a termelékenységet.

Hogyan készül?

Az optimalizált hibamentes lamellák a présgép etető asztaláról kerülnek egyenként a prés ragasztó felhordó aggregátjához, ahol a megfelelő mennyiségű ragasztóanyagot felviszik a felületükre. A prés asztalán a lamellát pozicionálja a berendezés vezérlése, a beállított szélességet elérve záródik a prés. Itt oldal és magassági irányból megtörténik a szorítás. A nagyfrekvenciás présgépeknél a kötési idő jelentősen lerövidül. További előnyük, hogy ebben az esetben csak a ragasztóanyag melegszik fel, így a faanyag nincs kitéve hőterhelésnek. A rövidebb présidő mellett tehát a táblásított alkatrészben nem keletkeznek belső feszültségek, ami a további felhasználás során problémákat okozhatna.
A ProfiPress L II nagyfrekvenciás széria kompakt kialakítása rugalmas termelést tesz lehetővé a legmagasabb szintű technológiai műszaki megoldásával. A felhasználóbarát kezelési felülete és nagyon rövid préselési ciklusa igazán hatékony megoldás a nagy rugalmasságot igénylő felhasználók számára.
A ProfiPress L széria különösen a ki szériaszámmal dolgozó vállalkozások számra nyújt gazdaságos megoldást. Automatizált présvezérlés biztosítja a könnyű kezelhetőséget és a nagyfrekvenciás kialakítás rövid présidőt garantál. A présből kikerülő alkatrészek nagyon kevés utómegmunkálást igényelnek. Mindez a minimális ragasztó kifolyásnak és a síkba préselt lamelláknak köszönhető.
A ProfiPress T széria a közép kategóriás prések fenegyereke. A gépbe akár 5500 mm-es hosszúságú alkatrészek is behelyezhetők, de lehetőség van több változó szélességű és hosszúságú táblaalkatrészek gyártására is. Mindezt lehetővé teszi a vezérelt, folyamatos présfeltöltés és az osztott gerendás présszorítás.
A ProfiPress C széria erőssége a nagy áteresztőképesség, mely a felső kategória teljesítményét biztosítja. A közel 40 éve gyártott széria a présgépek non plus ultrája. Használható egészen a 0,4 m-től a 16 m alkatrész hosszig. A C széria nagy termelési kapacitása kiemelkedő ragasztási pontossággal párosul.