Kezdőlap Kapcsolat Oldaltérkép Impresszum Jogi nyilatkozat
Szakcikkek
Ablakgyártás
Gyalulás és profillécgyártás
Faanyag optimalizálás
Táblásítás és tömbösítés
ELÉRHETŐSÉG
9700 Szombathely, Varasd u. 16
+36 94 / 510-830
info@greenteamkft.hu
TÉRKÉP
HÍREK, ÚJDONSÁGOK
Ginop Plusz 1.2.1 -21
»
InTech 2018
InTech 2018, a tömörfa megmunkálás szíve Tauberbischofsheimben ver. Különösen intenzíven érezni ezt az InTech nemzetközi házivásárunkon »
Üzenet Nürnbergből: a Weinig bemutatja a holnap világát
A tömörfa feldolgozásban szerzett tapasztalatait a Weinig új szintre emelte. »
Weinig a 2018-as Holz-Handwerken
Tapasztalja meg az intelligens WEINIG technológiákat Nürnbergben
A március 21 és 24 között megrendezésre kerülő HOLZ-HANDWERK/fensterbau frontale »
Cube, pont azért!
A Weinig Cube rendelkezik a legkorszerűbb műszaki megoldásokkal, melyek a négyoldalas gyalulásnál követelmény. »
ÖSSZES HÍR


Ezen az oldalon az eddig megjelent szakcikkeinket olvashatja.


Nagy keresztmetszetek profi gyalulása
(Magyar Asztalos 2015/09)

A tekintélyes keresztmetszettel rendelkező alapanyagok gyalulásakor is elvárható az asztalos minőségű felület. A Weinig erre a célra fejlesztette ki a Hydromat 45 ácsipari gyaluját. A Hydromat 45 az az új nagy teljesítményű gyalugép, mely a faház-, az RR-tartó-gyártók, illetve az ácsiparban dolgozók számára nyújt prémium kategóriás teljesítményt és megmunkálási minőséget.

 Tovább a szakcikkreCél a minőségi előny kiterjesztései
(Magyar Asztalos 2015/08)

A Weinig mindig is nagy hangsúlyt fektetett a minőségre. Ez egyaránt értendő a minőségi megmunkálást garantáló faipari gépekre és az ahhoz kapcsolódó szolgáltatásokra. A frissen végzett kutatások ennek a piaci magatartásnak az előnyeit alátámasztották. Mind az iparban, mind a kereskedelemben igényt támasztanak a partnerek a kimagasló minőség folyamatos biztosítására.

 Tovább a szakcikkreA WEINIG hozzáadott értékei
(Magyar Asztalos 2015/07)

A tömörfa-feldolgozás egyik fontosabb eleme az alapanyag méretre vágásánál mutatkozik meg. Az iparág alfája a rendelkezésre álló faanyag minél magasabb szintű értékkihozatala. Ezen fontos feladatra a Weinig professzionális technológiákkal rendelkezik, melyek előnye különösen akkor domborodik ki igazán, ha a berendezéseket technológiai sorba építjük be.

 Tovább a szakcikkreA WEINIG hozzáadott értékei
(Magyar Asztalos 2015/06)

A Ligna Hannoveren a WEINIG standjára látogatók az idei évben nemcsak a legújabb gépfejlesztéseket csodálhatták meg, hanem olyan rendszereket is, amelyek a kor informatikai vívmányait alkalmazzák. Ilyen például az új telefonos alkalmazás, a WEINIG Service App, vagy a gépek gyártásirányítási rendszerét megvalósító WEINIG System Plus.

 Tovább a szakcikkreA legek tárháza
(Magyar Asztalos 2014/12)

Az InTech házivásár 4000 m2-es technológiai offenzívájára 34 országból 1550 szakmai látogató volt kíváncsi. Az itt bemutatott gyártási rendszerek és technológiák már ízelítőt adtak a 2015-ös Ligna-nak. A házivásáron látott átfogó rendszermegoldások nagy hatással voltak a részt vevő vendégekre, ahol kiemelt téma volt az ügyfélspecifikus megoldások megtalálása, a költséghatékony technológia kialakítása, melyhez szorosan kapcsolódik a szervizhálózat, a karbantartási rendszer, a pótalkatrész-ellátottság és a képzés fokozása.

 Tovább a szakcikkreAz ablakspecialista erőmű
(Magyar Asztalos 2014/05)

A Weinig Conturex CNC profilozó központja piacvezető szerepet tölt be az ablakgyártásban. Különösen igaz ez az új Conturex 125 Varióra, mely nagy termelékenységével, rugalmasságával és energiatakarékos működésével vívta ki az erőműi jelzőt.

Tovább a szakcikkreMindent egy kézből: gép-szoftver-szerszám
(Magyar Asztalos 2014/04)

A Conturex Compact System komplex rendszert kínál a nyílászáró gyártásban dolgozók számára. A gyártási rendszerben tökéletes összhangban van a gép, a szoftver és a szerszám.

 Tovább a szakcikkreNyílászáróalkatrészek profilozása
(Magyar Asztalos 2013/10)

A tömörfa-feldolgozás specialistái cikksorozatunk következő részében a Weinig ablakgyártásra specializált profilozóját, a Powermat 1200 Fenstert mutatjuk be.

 Tovább a szakcikkre


Faépítészeti professzionális gyalulás
(Magyar Asztalos 2013/09)

A tömörfa-feldolgozás specialistái cikksorozatunkban A Weinig-csoport tömörfa feldolgozásban kiemelkedő berendezésit mutatjuk be. A második cikk a feépítészeti specialista, a Hydromat 45 sajátosságait mutatja be.

 Tovább a szakcikkre


Hordódongagyártás
(Magyar Asztalos 2013/08)

A Weinig-csoport tömörfa feldolgozásban kiemelkedő berendezésit mutatjuk be sorozatunkban. Az első cikk a hordódonga gyártó gép sajátosságait mutatja be.

 Tovább a szakcikkre


Az OptiCut S90 XL újra bizonyított
(Magyar Asztalos 2013/07)

Egy németországi raklapgyártó vállalkozás vezetője felismerte a termelékenység fontosságát és a gyártási technológia korszerűsítése mellett döntött. A cég just-in-time rendszerű termelés kiépítését célozta meg. Ennek előnye, hogy minimálisra szorítsák a késztermékkészletet és csak közvetlen rendelésre dolgozzanak, ami a gyártási oldalról nagyfokú termelékenységet és rendkívüli rugalmasságot igényel.
A gépgyártók ajánlatait mérlegelve, egy Dimter OptiCut S90 XL optimalizáló-darabolófűrész beszerzése mellett döntöttek.

 Tovább a szakcikkre


Automatizált ládagyártás
(Magyar Asztalos 2013/06)

ProfiPress C 2500 – a gyártósor fenegyereke
A raklapok és rekeszek gyártása nem jelent egyet a gyenge minőségű termeléssel. Főleg akkor, ha egy olyan korszerű, automatizált gyársorról van szó, mint a svájci székhelyű Holliger csoport villmergeni üzemében.
A 2012-ben létrehozott üzemcsarnokban a 100 méter hosszú gyártósoron teljesen automatizált módon készítik a raklapokat és a táblásított alkatrészekből összeállított különböző méretű ládákat. A szinte emberi beavatkozás nélkül működő gyártósor kialakításakor a cégvezetés fontosnak tartotta a magasszintű automatizáltságot.

  Tovább a szakcikkre


Tömörfa-feldolgozás Weinig minőségben
(Magyar Asztalos 2013/05)

A tömörfa-feldolgozó iparban dolgozó vállalkozások számára a gazdaságos termeléshez elengedhetetlen a tökéletes megmunkálási minőség és a kihozatalnövelő innovációk alkalmazása. A Weinig erre összpontosított a Ligna Hannoveren felvonultatott berendezéseinél. Az érdeklődők megismerhették a legkorszerűbb gépeket, de bepillantást nyerhettek a technológiai sorok munkájába is.

 Tovább a szakcikkreTöbbet kihozni a fából
(Magyar Asztalos 2013/04)

A Weinig mindég is fontosnak tartotta, hogy vezető pozíciót töltsön be a legkorszerűbb technológiák, az innovatív megoldások terén, melyeknek használata egy sikeresen működtethető vállalkozás alapja lehet. A Weinig az idei LIGNA-án is ennek tükrében mutatkozik be.

 Tovább a szakcikkreElőször élőben a Superdrill
(Magyar Asztalos 2013/03)

A Dimter februárban a dél-németországi Illertissenben bemutatta legújabb fejlesztését, a Superdrill OptiCut S 90 XL-t. A rendezvényen a résztvevők megismerhették a darabolóoptimalizáló gépbe szerelt új fúró és maró aggregát nyújtotta előnyöket. A csúcspontot az élő bemutató jelentette, mikor az első fúrási-marási munkaműveleteket végezték el a gépen.

 Tovább a szakcikkreRugalmasan egyedit
(Magyar Asztalos 2013/03)

Különösen az egyedi raklapok és egyéb csomagolóanyagok gyártásakor fontos az alapanyagok optimális mennyiségű felhasználása, ami kézi feldolgozáskor gyakran csak nagy élőmunka-ráfordítással érhető el. A manufakturális jellegű termelésnél a gyártási volumen növekedése párhuzamosan a költségek emelkedésével jár együtt, amit hosszú távon nehezen tudnak tolerálni a kis- és középvállalkozások anyagi lehetőségei. Egy németországi csomagolóanyag-gyártó cég beruházásának pozitív tanulsága hasznos gondolatébresztő lehet egyes hazai cégek számára is.

 Tovább a szakcikkreGyors, egyszerű, hatékony

(Magyar Asztalos 2013/02)

A Weinig gyalu- és profilozógépek teljesítményét növeli és kezelését jelentősen egyszerűsíti a Memory Plus System vezérlés. A szoftver gyors szerszámbeállítást, ezzel együtt kevesebb állásidőt garantál a felhasználóknak. Az érintőképernyős kezelőfelületen pillanatok alatt módosíthatók a különböző megmunkálásokhoz tartozó beállítási és szerszámparaméterek.

 Tovább a szakcikkreKét művelet, egy munkamenet

(Magyar Asztalos 2013/01)

A Weinig legújabb fejlesztése az OptiCut S 90 SuperDrill aggregát lehetővé teszi, hogy egy gépen elvégezhetők legyenek a darabolási illetve a fúrási-marási műveletek. Az első generációs innováció révén egy berendezésen, egy munkamenetben teljesen automatizált módon készíthetők függőleges fúratok, árkok a munkadarabon a már ismert darabolási technológia mellett. Az összességében három megmunkálási lehetőséggel rendelkező berendezés már nem csak a léc- és ládagyártás területén bizonyul termelékeny technológiának.

 Tovább a szakcikkreFríz vagy léc egyre megy

(Magyar Asztalos 2012/12)

Az ablakprofilok gyártásakor a hatékonyság úgy fokozható, ha egy megmunkálógép egyaránt alkalmas a frízek négyoldalas gyalulására és a kiegészítő lécek profilozására. A Weinig többek között e feladatra fejlesztette ki a Powermat 1200-at. A hat megmunkálófej egy áteresztéssel elvégzi a fríz négyoldalas gyalulását simítógyalulással, és az üvegléckivágást is. Egy másik munkameneten pedig már profiloz.

 Tovább a szakcikkreAhol minden méret rugalmasan gyártható

(Magyar Asztalos 2012/11)

A Weinig-csoport gépei számos termelőüzemben nemcsak megbízható működésükről, de gazdaságosságukról is tanúbizonyságot tettek. Megtérülő üzembe helyezésük ott mérhető igazán, ahol a minőségi gyártáson túl a hatékonyság is fontos szerepet kap. A tömörfa-megmunkálás kiemelten ilyen terület, hiszen a dráguló alapanyagok és a piaci elvárások bővülése a termelés modernizálására sarkallják a gyártókat.
Németországban az egyik BSH-gerendák gyártására specializálódott vállalkozásnál nemcsak a termelési volumen növekedésére volt szükség, hanem a gyártástechnológia átalakítására is.

 Tovább a szakcikkreÖsszehangolt gyártástechnológia
(Magyar Asztalos 2012/10)

A nyílászárógyártásnál a szériaszám csökkenése mellett egyre fontosabb tényező a gazdaságos, anyagtakarékos termelés. Ez a hagyományos megmunkálási technológiával nehezen fenntartható. A gyártás versenyképességének javításához ma már kiváló minőségű és teljesítményű megmunkálógépek, komplett technológiák is rendelkezésre állnak a nyílászárógyártók számára. Erre jó példa egy merész németországi vállalkozás beruházásának a sikertörténete. Az évi 10 000 darab ablakot termelő csarnokba három új gépet helyeztek üzembe, melyeket a Weinig-csoport szállította.

 Tovább a szakcikkreHibakiejtés 80 mm-től
(Magyar Asztalos 2012/09)

A Weinig-csoportba tartozó Dimter darabolófűrészek hatékonysága elismert szakmai körökben. A magas teljesítményű OptiCut 450 Quantum különösen a gyors darabolási sebességéről híres. Mindezt a Weinig továbbfejlesztette, az OptiCut FJ450+II80 akár 80 mm hibakiejtési hosszok elvégzésére is képes nagy előtolási sebesség mellett. A kivételes termelékenységű darabolófűrész üzemi tapasztalatait ismerhetjük meg egy ausztriai termelőüzem példáján keresztül.

 Tovább a szakcikkreTökéletes rugalmasság

(Magyar Asztalos 2012/08)

A Raimann FlexiRip Jrion hasítófűrész mérettől függően tökéletesen illeszkedik a kis-, a közepes és a nagyvállalatok igényeihez. A Jrion használható deszkák, falapok hasítására és pontos méretre vágására egyaránt, legyen szó szélező- vagy szeletelőműveletekről.

A hasítófűrész maximális gyártási rugalmassága optimális anyagkihozatallal és magas teljesítménnyel párosul, emellett a gép kezelését egyetlen személy könnyedén elvégzi. Az érintőképernyős vezérlőegység áttekinthető, és a joystick gyors vezetőbeállítást biztosít.

 Tovább a szakcikkreDarabolófűrészek újabb opciókkal
(Magyar Asztalos 2012/07)

Az OptiCut tolóműves S50 és S90 darabolófűrészek felhasználási területe tovább bővűlt. A Weinig-csoportba tartozó Dimter új fejlesztésű szoftverrel növeli a gépei hatékonyságát, mely speciálisan a csomagolóiparban dolgozó vállalkozások számára került kidolgozásra.

Az OptiPal szoftver magas kihozatali értéket és rugalmas termelést tesz lehetővé a raklapkészítők, a ládagyártók számára, de kiválóan használható a bútorgyártók körében is. A szoftver alapváltozata további három opcióval bővíthető, így garantálva a vállalkozások számára a személyre szabott megoldást.

 Tovább a szakcikkreEngedje szabadjára fantáziáját
(Magyar Asztalos 2012/05)

A különböző felületek profilozása számos kihívás elé állította a gépgyártókat. Különösen igaz ez a szélesebb alkatrészekre, legyen szó bútorfrontról vagy fiókelőről. A Weinig erre a területre kínál testreszabott megoldást akár 600 mmes megmunkálási szélességig, legyen szó szimmetrikus, ismétlődő vagy akár struktúrmintázatról.

 Tovább a szakcikkreÚj szél fúj Németországból
(Magyar Asztalos 2012/04)

A Weinig Nürnbergben számos új technológiájának felvonultatásával egyedülálló szakértelmét mutatta meg a tömörfa-feldolgozásban. Láthatók voltak többek között a gyalulás, a profilozás, a darabolás, a szkennelés, az optimalizálás és az ablakgyártás csúcsgépei.

 Tovább a szakcikkreNégyoldalú gyalulás hatékonyan
(Magyar Asztalos 2012/02)

A Weinig egyik legkorszerűbb műszaki megoldásokkal rendelkező négyoldalas gyaluja, a Cube a gyakorlatban is teljesítette az elvárásokat. Jürgen Auinger – egy észak-bajorországi bútorgyártó vállalkozás vezetője – osztotta meg tapasztalatait a Ligna Hannoveren vásárolt Cube-ról.

 Tovább a szakcikkreÚjabb lehetőségek a Conturexben
(Magyar Asztalos 2012/01)

A Conturex megmunkálóközpont 2005-ös megjelenése új mércét állított fel a hatékony és rugalmas alkatrészgyártásban. A Weinig nagy népszerűségnek örvendő gépe a kor elvárásaihoz igazodva napjainkra újabb funkcióval bővült, a Conturex 124 F CNC-megmunkálóközpont további felhasználási lehetőségeket kínál. A berendezés üzemeltetési tapasztalatait egy svájci nyílászáróüzem példáján keresztül ismerhetjük meg.

 Tovább a szakcikkreVágásoptimalizáló szkennelés
(Magyar Asztalos 2011/12)

A magas termelékenységet és a személyre szabott optimalizáló-rendszert kínálja a Weinig LUXSCAN CombiScan+ szériája. A moduláris felépítése és a fafeldolgozási technológiához illeszthető szoftver garantálja a magas teljesítményt. Egyetlen CombiScan+ akár négy OptiCut darabolófűrészt is kiszolgál.
A CombiScan+ különböző érzékelési technológiákból, hibafelismerő rendszerekből áll össze. A feldolgozandó fűrészáru fahibáinak azonosítását lézer- és színes kamerák kombinációja végzi. A lézerkamerákkal azonosítani lehet a göcsöket, a belet, a repedéseket stb. A 3D technológia lehetővé teszi a hibák felismerését a faanyag teljes keresztmetszetében, legyen szó kiszakadásról vagy fagömbösségről.

Teljes cikk: Vágásoptimalizáló szkennelésTömörfa Napok a Weinignél
(Magyar Asztalos 2011/11)

Tizenöt országból több mint 70 vállalkozás képviselői látogatták meg a Weinig tömörfa-feldolgozási technológiájának bemutatóját. A Tömörfa Napokat október 12-én és 13-án, az Ohnemus cégnél rendezték meg Kappel-Grafenhausenben, Freiburg közelében.
Az Ohnemus egy folyamatosan fejlődő fafeldolgozó és kereskedelmi vállalkozás, mely keményfából készít szélezett fűrészárut, és az új beruházásának köszönhetően magas minőségű keményfa táblásított lapokat is. A gyártóüzemben Weinig technológiát alkalmaznak, hatékonyságáról a gyártási folyamatok nyomon követésével bizonyosodhattak meg az érdeklődők..

Teljes cikk: Tömörfa Napok, OhnemusStruktúrfelület termelékenyen

(Magyar Asztalos 2011/10)

A Weinig időtálló gyalu- és profilozógép- fejlesztése, a Powermat sorozat az elmúlt években már bizonyított. A különböző profilozási műveletek mellett az egyedi rajzolatú struktúrfelület iránti igény teljesítésére hatékonyan használható.

Teljes cikk: Powermat2000Kompakt táblásítóprés
(Magyar Asztalos 2011/09)

A Dimter az idei éveben bemutatta a Profi Press L táblásítóprésének második generációját, a Profi Press L II.2500-at. A nagyfrekvenciás présgép ideális megoldást nyújt a kis és középvállalkozások számára, egyedülálló rugalmasságában és kiváló minőségében.

Teljes cikk:  ProfiPress L II. 2500.Fáradhatatlan darabolófűrészek
(Magyar Asztalos 2011/08)

A Dimter minig is nagy hangsúlyt fektetett a minél magasabb színvonalú anyagtakarékos tömörfa-feldolgozásra. Ennek tükrében darabolófűrészei többféle teljesítményben kaphatók. Kínálatukban a kis-, a közép és a nagyüzemek egyaránt megtalálhatják a számukra optimális darabolófűrészt.

Teljes cikk:  OpticutTöbbet kihozni a fából
(Magyar Asztalos 2011/07)

A ragasztásnál nincs hatékonyabb technika a különféle anyagkombinációk összeillesztésére. Az intelligens ragasztók innovációt indukálnak, új lehetőségeket nyitnak a termékfejlesztésben. A Ligna 2011 kiállításon a Jowat bemutatta a ragasztóanyagok modern technológiai megoldásait, különös tekintettel a bútorgyártáshoz és a teherviselő faszerkezetekhez ajánlott innovációkra.

Teljes cikk: Jowat ragasztóanyagok a LignánTöbbet kihozni a fából
(Magyar Asztalos 2011/07)

A Weinig a tömörfa-fűrészelés optimalizálása érdekében jelentős lépéseket tett a fűrészgépei fejlesztésénél. A precíziós berendezéseinél mind az erőforrások hatékony felhasználását, mind a termelékenységet szem előtt tartották. A fűrész technológiájuk közül kiemelkednek az egylapos gyorshasító körfűrészek, illetve a sorozatvágó fűrészek.

Teljes cikk:  Flexirip sorozat


Rugalmasan, kiváló minőségben
(Magyar Asztalos 2011/06)

 A Weinig Ligna Hannoveren több mint 3000 m2-en mutatta meg korszerű famegmunkáló gépeit. A kiállítás mottója értelmében -,,Hozz ki többet a fából!" - két úttörő újításukkal: a CUBE négyoldalas gyalugéppel, illetve a Multirex CNC-megmunkálóval is megismerkedhettünk a rendezvényen.

 Teljes cikk: Rugalmasan, kiváló minőségben
                   cube


A versenyképes beruházás
(Magyar Asztalos 2011/03)

A Győr-Moson-Sopron megyei kis faluban, Ivánban 1995 óta működik egy vállalkozás, amelyfolyamatos fejlesztésekkel, a kötelező innovációs lépések megtételén túli beruházásokkal az elmúlt időszakban és ma is versenyképesen tud lambériát, hajópadlót, gyalult-profilozottárut előállítani, illetve értékesíteni a ma már könnyűnek egyáltalán nem mondható piacon.A cég legutóbb a válság közepén, tavaly cserélte le az eddig is korszerűnek számító gyalu és profilozógépét egy vadonatúj Weinig Powermat 2000-es gyalu- és profilozóautomatára,és a csere oka alapvetően a versenyképesség fenntartása volt.

Teljes cikk:  A versenyképes beruházás
 

"Zöld ragasztóanyagok"
(Magyar Asztalos 2011/02)

A vegyipari vállalkozások különös felelősséggel tartoznak a környezet- és erőforrásvédelem területén. Ennek jelei láthatóak a detmoldi székhelyű Jowat cégnél is. A Jowat cég az energiagazdálkodás és hőhasznosítás terén, de a kutatás és fejlesztés terén is a tartamos fejlődés és felelősségteljes problémakezelés pártján áll. Ezért minden új fejlesztésüknél messzemenően figyelembe veszik a természetes, újratermelhető alapanyagokat.

Teljes cikk:  Zöld ragasztók
 

A tökéletes ragasztóanyag profilbevonáshoz, élzáráshoz.
(Magyar Asztalos 2011/01)

A profilbevonás és élzárás minősége olvadékragasztók hengeres felhordásánál különböző paraméterektől függ, mint pl a ragasztó jó tapadószilárdsága, a biztonságos ragasztófelvitel és az egyszerű megmunkálhatóság.

Teljes cikk:  Jowathem 280.50 Tyrannosaurus Conturex
(Magyar Asztalos 2010/11)

Az ablak-ajtógyártás technológiájának fejlődése nem állt meg a computerizált és robosztus ablakgyártó központoknál, sőt a vásárlói környezet változása egy új evolúciós megoldást, egy eddig nem látott rugalmas technológiát hívott életre, amelyből idén tavasz óta egy példány már ontja a nyílászáró alkatrészeket Sopronban a Holz Team Kft. telephelyén.

Teljes cikk:  Conturex
 

Poliolefin alapú olvadékragasztók
(Magyar Asztalos 2010/09)

Forradalmian új termékek az élzáró-anyag ragasztásban.

Teljes cikk:  Poliolefin ragasztók


Poliolefin olvadékragasztó élzáráshoz a Jowattól
(Magyar Asztalos 2010/08)

A Jowat új, élzáráshoz alkalmas „Toptherm 237.00" poliolefin olvadékragasztója hosszú nyitott idővel és kiváló hőállósággal rendelkezik.

Teljes cikk:  Jowat 237.00


Hibátlanul ragasztani...
(Magyar Asztalos 20010/5)


A furnérok és hordozóanyagok választéka egyre bővül. A JOWAT szakemberei néhány fontos szempontra hívják fel a figyelmet, amire különösen ügyelni kell a megfelelő ragasztóanyag kiválasztásakor.

Teljes cikk:  Hibátlan ragasztás


Dinamika az ablakgyártásban
(Magyar Asztalos 2009/11)

Közép- és Kelet-Európa 15 országának több mint 200 szakembere ragadta meg az alkalmat, és informálódott a gyártási technológiák jelenlegi állásáról, valamint lépett kapcsolatba a gyártókkal a Tauberbischofsheimben rendezett Weinig ablakgyártó szakmai találkozón.

Teljes cikk:  Dinamika10 éve WEINIG PowerLock
(Magyar Asztalos 2009/8)

A WEINIG szerszámrendszer forradalmasította a tömörfa megmunkálást, mely még a piaci bevezetés után 10 évvel is ugyanúgy elbűvöli az embereket, mint kezdetben.

Teljes cikk:   PowerLock


Lécgyártás a nyílászárókhoz
(Magyar Asztalos 2009/6)

"Egy rosenheimi tanulmány szerint az ablak elkészítéséhez szükséges munkálatok akár húsz százalékát is kitehetik a lécekkel kapcsolatos feladatok. Ez, a sokak számára bizonyára meglepő szám adott okot arra, hogy kissé összefoglaljuk az ezzel kapcsolatos ismereteket. ..."

Teljes cikk:  Lécgyártás


A mostani krízisben lehetőséget kell látni
(Magyar Asztalos 2008/12)

Tauberbischofsheimben, a Michael Weinig AG házivásárát záró sajtótájékoztatón Walter Fahrenschon, a cég új elnöke nem sokat köntörfalazott: „komoly válsággal van dolgunk. Újra a saját erényeinkre kell támaszkodnunk.” A világszerte visszaeső beruházási kedv, különösen az építőipar visszaesése drámai hatással van a faépítészetre, a parkettagyártásra, a bútoriparra, egyszóval a Weinig Csoport vásárlóira. Ugyanakkor az elnök ebben a szituációban komoly esélyt lát arra, hogy a cégcsoport kiépítse előnyét a világpiacon. „Az elkövetkező két évben le fog tisztulni a piac, és a likviditási tartalékok fogják meghatározni, hogy kik lesznek a túlélők” – magyarázza Fahrenschon.

Teljes cikk:  Lehetőség a krízisben


Ragasztóanyagok hőállósága
(Magyar Asztalos 2008/9)

A Jowat cég a ragasztóanyagok vízállósága mellett behatóan foglalkozik a ragasztóanyagok hőállóságával, amit az úgynevezett WATT 91 vizsgálati módszerrel tudunk meghatározni. Gyártás előtt tisztázni kell, hogy a szerkezetet pára és nedvességhatások mellett milyen hőhatás éri az évek során.

Teljes cikk:  Ragasztóanyagok hőállóságaJowapur 685.17 poliuretán ragasztó
Lágyfák ragasztásához és szigetelőanyagok ajtóba, ablakba ragasztásához ajánlott pasztaszerű ragasztó.»
Riepe-NFLY leválasztószer a gépalkatrészekhez
A sokoldalú tisztítószerrel tisztán tarthatók az élzárógépek továbbító hengerei. »
Powermat 700: újgenerációs gyalu és profilozó
A Powermat 700 kb. 15 % -al nagyobb teljesítményt nyújt, mint normál profilozó gépek. »
Weinig Cube
A Németországban gyártott  "KOCKA", 10-szer gyorsabb a hagyományos egyengető-vastagoló gyaluláshoz képest. »
TÖBBI TERMÉK

 
 
www.ysolutions.hu
© 2009 GREENTEAM KFT. Minden jog fenntartva. Beállítás kezdőlapként | Hozzáadás a kedvencekhez | Adatvédelem Nyomtatás Ugrás a lap tetejére