Kezdőlap Kapcsolat Oldaltérkép Impresszum Jogi nyilatkozat
Szakcikkek Ablakgyártás
Ablakgyártás
Az ablakspecialista erőmű
Mindent egy kézből: gép-szoftver-szerszám
Összehangolt gyártástechnológia
Újabb lehetőségek a Conturexben
Gyalulás és profillécgyártás
Faanyag optimalizálás
Táblásítás és tömbösítés
ELÉRHETŐSÉG
9700 Szombathely, Varasd u. 16
+36 94 / 510-830
info@greenteamkft.hu
TÉRKÉP
HÍREK, ÚJDONSÁGOK
Ginop Plusz 1.2.1 -21
»
InTech 2018
InTech 2018, a tömörfa megmunkálás szíve Tauberbischofsheimben ver. Különösen intenzíven érezni ezt az InTech nemzetközi házivásárunkon »
Üzenet Nürnbergből: a Weinig bemutatja a holnap világát
A tömörfa feldolgozásban szerzett tapasztalatait a Weinig új szintre emelte. »
Weinig a 2018-as Holz-Handwerken
Tapasztalja meg az intelligens WEINIG technológiákat Nürnbergben
A március 21 és 24 között megrendezésre kerülő HOLZ-HANDWERK/fensterbau frontale »
Cube, pont azért!
A Weinig Cube rendelkezik a legkorszerűbb műszaki megoldásokkal, melyek a négyoldalas gyalulásnál követelmény. »
ÖSSZES HÍR
Ablakgyártás

A műanyag ablakok térhódítása mára véget ért. Ez főként a minőségi fa ablakok széles elterjedésének köszönhető, melyek már minden kihívásnak megfelelnek.


Termékek

A korszerű ablakok alapanyaga a három rétegű élfa, mely vetemedése elenyésző, a nyílászáró profilja nem tartalmaz éles éleket (a megfelelő felületkezelés érdekében), vízszintes felületeket (hogy a víz lefolyhasson), megfelelő tömítéssel rendelkezik, elég vastag, hogy jól szigeteljen és kellően biztonságos legyen, un. hőszigetelt üvegezéssel készül és még sorolhatnánk. Természetesen mindezen kritériumokat előírások rögzítik, melyek betartói EMI minősítéssel, sőt CE jelzéssel láthatják el nyílászáróikat. Mindennél jobb reklám azonban maga a termék: a természetes, utolérhetetlenül szép, fa nyílászáró!

Hogyan készül?

A gyártástechnológia első lépése az ajánlatadás elfogadása után a beépítési helyszín valós felmérése, és ez alapján a valós méretű ablak gyártásba adása. Ezt a munkát segítheti elő az ablaktervező és gyártásirányító szoftver. A gyártáslista alapján kell méretre szabni - pl. egy vezérelt tolóműves daraboló fűrésszel - a tömbösített alapanyagot. Ez után következik a méretre gyalulás és ezzel egy időben az üvegléc kivétele. A legjobbak a lehető legjobb felület kialakítása érdekében a látható külső és belső lapfelületen tisztítógyalulást is végeznek az Uniplan típusú gyalugépen. A dimenzionált alkatrészek további feldolgozása során elsőként a végprofilokat, majd a hosszprofilokat alakítják ki, az ablakgyártó gépen. A korszerű gyártástechnológiával az alkatrészek pozícióról pozícióra, azaz keretrendszer szerint készülnek. Így az ablakgyártó gépről egymás után, a megfelelő sorrendben kerülnek le az alkatrészek, összeállításra és a keretprésben történő összeragasztásra készen. Elkerülhető a rakatok kerülgetése az üzemben, átláthatóvá válik a gyártás. A hagyományos gyártás során a keretek külső profilja az összeállítás utáni körbemarással készül, az ablakgyártó gépen, vagy egy különálló körbemaró egységen. Megfelelő szerszámozottsággal (és géppel) azonban olyan pontos megmunkálás is lehetséges, mely már az alkatrészre is ráviszi a külső profilt. Ezzel megspórolható egy munkalépés és javítható a felületkezelés alapozása, az alkatrészek külön-külön impregnálásával. A mechanikai megmunkálást speciális gépek egészíthetik ki, melyekkel elkészülnek a vasalathelyek, és lehetővé válik az íves nyílászárók és különböző osztócsomópontok stb. kialakítása. A kész keretek felületkezelése legalább három lépésből áll: alapozás, köztes és fedőlakkozás. Végül következik a megszáradt keretek üvegezése és vasalatozása, ami a legmunkaigényesebb feladat.


Jowapur 685.17 poliuretán ragasztó
Lágyfák ragasztásához és szigetelőanyagok ajtóba, ablakba ragasztásához ajánlott pasztaszerű ragasztó.»
Riepe-NFLY leválasztószer a gépalkatrészekhez
A sokoldalú tisztítószerrel tisztán tarthatók az élzárógépek továbbító hengerei. »
Powermat 700: újgenerációs gyalu és profilozó
A Powermat 700 kb. 15 % -al nagyobb teljesítményt nyújt, mint normál profilozó gépek. »
Weinig Cube
A Németországban gyártott  "KOCKA", 10-szer gyorsabb a hagyományos egyengető-vastagoló gyaluláshoz képest. »
TÖBBI TERMÉK

 
 
www.ysolutions.hu
© 2009 GREENTEAM KFT. Minden jog fenntartva. Beállítás kezdőlapként | Hozzáadás a kedvencekhez | Adatvédelem Nyomtatás Ugrás a lap tetejére