Kezdőlap Kapcsolat Oldaltérkép Impresszum Jogi nyilatkozat
Szakcikkek » Ablakgyártás Összehangolt gyártástechnológia
Ablakgyártás
Az ablakspecialista erőmű
Mindent egy kézből: gép-szoftver-szerszám
Összehangolt gyártástechnológia
Újabb lehetőségek a Conturexben
Gyalulás és profillécgyártás
Faanyag optimalizálás
Táblásítás és tömbösítés
ELÉRHETŐSÉG
9700 Szombathely, Varasd u. 16
+36 94 / 510-830
info@greenteamkft.hu
TÉRKÉP
HÍREK, ÚJDONSÁGOK
Ginop Plusz 1.2.1 -21
»
InTech 2018
InTech 2018, a tömörfa megmunkálás szíve Tauberbischofsheimben ver. Különösen intenzíven érezni ezt az InTech nemzetközi házivásárunkon »
Üzenet Nürnbergből: a Weinig bemutatja a holnap világát
A tömörfa feldolgozásban szerzett tapasztalatait a Weinig új szintre emelte. »
Weinig a 2018-as Holz-Handwerken
Tapasztalja meg az intelligens WEINIG technológiákat Nürnbergben
A március 21 és 24 között megrendezésre kerülő HOLZ-HANDWERK/fensterbau frontale »
Cube, pont azért!
A Weinig Cube rendelkezik a legkorszerűbb műszaki megoldásokkal, melyek a négyoldalas gyalulásnál követelmény. »
ÖSSZES HÍR
A nyílászárógyártás az elmúlt évek piaci változásainak köszönhetően jelentősen átalakult. A nagyszériás termelést felváltotta a kisebb darabszámú gyártás, ami újabb technológiai kihívás elé állította az iparágban dolgozókat.
Összehangolt gyártástechnológia
(Magyar Asztalos 2012/10)

A szériaszám csökkenése mellett egyre fontosabb tényező a gazdaságos, anyagtakarékos termelés. Ez a hagyományos megmunkálási technológiával nehezen fenntartható. A gyártás versenyképességének javításához ma már kiváló minőségű és teljesítményű megmunkálógépek, komplett technológiák is rendelkezésre állnak a nyílászárógyártók számára.
Erre jó példa egy merész németországi vállalkozás beruházásának a sikertörténete. Az évi 10 000 darab ablakot termelő csarnokba három új gépet helyeztek üzembe, melyeket a Weinig-csoport szállította. A Contrex C124 ablakgyártó központ, az OptiCut S50 gyorsdaraboló-optimalizáló fűrész és a Cube négyoldalas gyalu összehangolt gyártási folyamatával jelentősen csökkent az üzem termelési költsége, és ezzel párhuzamosan jelentősen javultak a gyártási volumenek.

Az új gépek üzembe helyezését követően a gyártási folyamat problémamentessé, jól szervezetté vált. A termelés irányítását egyetlen ember végezheti az irodában. Az igények függvényében állítja össze a nyílászáró-alkatrészek méretválasztékát, és az ablakgyártó program segítségével közvetlen adatokat szolgáltat az OptiCut S50-es darabolófűrésznek, illetve a Conturex C124-nek. A beékező alapanyagból a vágási listák szerint a darabolófűrész optimalizálja a frízeket, és a megfelelő hosszméretre vágja azokat. A technológiai sor további érdekessége, hogy az optimalizálófűrész után egy vonalkódos nyomtató van beépítve, mely minden egyes alkatrészt egyedi azonosítóval lát el. A vonalkód alapján a Conturex munkaasztalára érkező alkatrész azonosításra kerül, melyen a megfelelő megmunkálási műveleteket végzi el.A Conturex C124 két megmunkálóaggregátja és az összességében 48 darabos szerszám tárhelye lehetővé teszi az alkatrészek hatoldalas megmunkálását. A korszerű gyártástechnológiával az ablakalkatrészek tökéletes felületi minőségben, a megfelelő furatolással kerülnek legyártásra. A készre munkált elemeket csak össze kell állítani, ragasztani és vasalattal ellátni. Nincs szükség időigényes utánmunkálási folyamatokra.
Mindez a Conturex speciális anyagrögzítési és megmunkálási technológiájának köszönhető. Az ablakalkatrészeket a PowerGrip rögzítőrendszer fogja meg. A megmunkálást pedig az aggregátok végzik, kiküszöbölve ezzel az alkatrész előtolásában rejlő esetleges bizonytalanságokat. A fogóasztal kialakítása és a kettős megmunkálóaggregát lehetőséget teremt a folyamatos munkavégzésre. Míg az egyik főorsó dolgozik, addig a másik a szerszámot cseréli az egyes munkaállomáson, így folyamatos a munkavégzés.Az egyenként is nagy teljesítményű Conturex és OptiCut S50 technológiai sorba építve erősítik a hatékonyságot. A gépek számára megadott megmunkálási folyamat lista pedig összehangolt működést biztosít számukra. Az üzemben egyedülálló módon összeállított gépek jó példái a Weinig teljesítménynövelő technológiájának.
A németországi vállalkozás fő profilja a fa és fa-alu ablakok gyártása, de készítenek éves szinten mintegy 250 darab ajtót is. A cég ezen kívül kisebb volumenben előállít faházelemeket is. Mindezt, ahogy a cégvezető mondta, csak „hobbi szinten”. Az újonnan üzembe helyezett gépek ehhez mérten az ablakgyártásra lettek optimalizálva, de – amint a példa is mutatja – más tömörfa-megmunkálási folyamatok elvégzésére is kitűnően alkalmazhatók.

teljes cikk


Jowapur 685.17 poliuretán ragasztó
Lágyfák ragasztásához és szigetelőanyagok ajtóba, ablakba ragasztásához ajánlott pasztaszerű ragasztó.»
Riepe-NFLY leválasztószer a gépalkatrészekhez
A sokoldalú tisztítószerrel tisztán tarthatók az élzárógépek továbbító hengerei. »
Powermat 700: újgenerációs gyalu és profilozó
A Powermat 700 kb. 15 % -al nagyobb teljesítményt nyújt, mint normál profilozó gépek. »
Weinig Cube
A Németországban gyártott  "KOCKA", 10-szer gyorsabb a hagyományos egyengető-vastagoló gyaluláshoz képest. »
TÖBBI TERMÉK

 
 
www.ysolutions.hu
© 2009 GREENTEAM KFT. Minden jog fenntartva. Beállítás kezdőlapként | Hozzáadás a kedvencekhez | Adatvédelem Nyomtatás Ugrás a lap tetejére