Kezdőlap Kapcsolat Oldaltérkép Impresszum Jogi nyilatkozat
Szakcikkek » Ablakgyártás Újabb lehetőségek a Conturexben
Ablakgyártás
Az ablakspecialista erőmű
Mindent egy kézből: gép-szoftver-szerszám
Összehangolt gyártástechnológia
Újabb lehetőségek a Conturexben
Gyalulás és profillécgyártás
Faanyag optimalizálás
Táblásítás és tömbösítés
ELÉRHETŐSÉG
9700 Szombathely, Varasd u. 16
+36 94 / 510-830
info@greenteamkft.hu
TÉRKÉP
HÍREK, ÚJDONSÁGOK
Ginop Plusz 1.2.1 -21
»
InTech 2018
InTech 2018, a tömörfa megmunkálás szíve Tauberbischofsheimben ver. Különösen intenzíven érezni ezt az InTech nemzetközi házivásárunkon »
Üzenet Nürnbergből: a Weinig bemutatja a holnap világát
A tömörfa feldolgozásban szerzett tapasztalatait a Weinig új szintre emelte. »
Weinig a 2018-as Holz-Handwerken
Tapasztalja meg az intelligens WEINIG technológiákat Nürnbergben
A március 21 és 24 között megrendezésre kerülő HOLZ-HANDWERK/fensterbau frontale »
Cube, pont azért!
A Weinig Cube rendelkezik a legkorszerűbb műszaki megoldásokkal, melyek a négyoldalas gyalulásnál követelmény. »
ÖSSZES HÍR
A Conturex megmunkálóközpont 2005-ös megjelenése új mércét állított fel a hatékony és rugalmas alkatrészgyártásban. A Weinig nagy népszerűségnek örvendő gépe a kor elvárásaihoz igazodva napjainkra újabb funkcióval bővült, a Conturex 124 F CNC-megmunkálóközpont további felhasználási lehetőségeket kínál. A berendezés üzemeltetési tapasztalatait egy svájci nyílászáróüzem példáján keresztül ismerhetjük meg.
Újabb lehetőségek a Conturexben
(Magyar Asztalos 2012/01)

A közelmúltban egy svájci nyílászáróüzemben került beüzemelés- re a Conturex 124F CNC-megmunkáló- központ. Az „F” jelzés egy speciális felszereltséget takar, mellyel nemcsak az alkatrészhez való megmunkálásra nyílik lehetőség, hanem a meghosszabbított 3000x1500 mm-es mozgatható gépasztalon egy teljes bejárati ajtó vagy összeállított íves keret, illetve akár laptermék kontúrmarására is lehetőség nyílik.
A Conturex 124F két különböző asztaltechnikával rendelkezik. Egyrészről a hagyományos Conturex PowerGrip anyagrögzítő rendszer lehetőséget teremt az alkatrészek gyors, precíz megmunkálására. Másrészről pedig egy klasszikus gerendás kialakítású gépasztal a keret- vagy lapalkatrészek megmunkálhatóságát teremti meg. A gerendás kialakítású gépasztal kívánság szerint felszerelhető vákuumos papucsokkal vagy a keretalkatrészek biztos megfogását garantáló VarioGrip rögzítőfejekkel, melyeket speciálisan ajtó- és ablakfrízek rögzítésére fejlesztettek ki.
A svájci üzem az új gépberuházással éves gyártási kapacitását számottevően növelni tudta. Tapasztalatai alapján a Conturex műszakonként 100 keret összeállítását teszi lehetővé. A teljesítménynövekedés annak ellenére megtörtént, hogy egyre nagyobb számban készítenek egyedi méretű, és íves nyílászárókat is, mely adott esetben akár csökkenthette volna a gyártóüzem kibocsátását. Azonban nem így történt a Conturex 124F teljesítményére kevésbé van hatással, hogy sorozat- vagy egyedi gyártásról van szó, mindkét termelési volument könnyedén kezeli. A bemenetoldali alkatrésztárolóra helyezett frízanyagok a kezelőpanelen megadott megmunkálás sorrendjében kerülnek felhelyezésre. A gép a munkaművelet elkezdése előtt gyorsan ellenőrzi a frízanyag hosszát, majd elvégzi a szükséges munkafolyamatokat. Termelési kapacitását így kevésbé befolyásolja, hogy ugyanazon programot ismétli meg egymás után több alkalommal vagy új méretű alkatrészt munkál meg.
A kétféle kialakítású asztal nyújtotta lehetőségeket a svájci üzemben az íves nyílászárók gyártásakor használják ki igazán, de a Conturex 124F egyéb területeken, például a bútorgyártásban is számos kiaknázható lehetőséget nyújt. Hatékonyan készíthetők vele akár profilozott bútorfrontok, táblásított termékek vagy lépcsőalkatrészek egyaránt.

teljes cikk


Jowapur 685.17 poliuretán ragasztó
Lágyfák ragasztásához és szigetelőanyagok ajtóba, ablakba ragasztásához ajánlott pasztaszerű ragasztó.»
Riepe-NFLY leválasztószer a gépalkatrészekhez
A sokoldalú tisztítószerrel tisztán tarthatók az élzárógépek továbbító hengerei. »
Powermat 700: újgenerációs gyalu és profilozó
A Powermat 700 kb. 15 % -al nagyobb teljesítményt nyújt, mint normál profilozó gépek. »
Weinig Cube
A Németországban gyártott  "KOCKA", 10-szer gyorsabb a hagyományos egyengető-vastagoló gyaluláshoz képest. »
TÖBBI TERMÉK

 
 
www.ysolutions.hu
© 2009 GREENTEAM KFT. Minden jog fenntartva. Beállítás kezdőlapként | Hozzáadás a kedvencekhez | Adatvédelem Nyomtatás Ugrás a lap tetejére