Kezdőlap Kapcsolat Oldaltérkép Impresszum Jogi nyilatkozat
Szakcikkek » Faanyag optimalizálás Ahol minden méret rugalmasan gyártható
Ablakgyártás
Gyalulás és profillécgyártás
Faanyag optimalizálás
Értékteremtő Weinig-rendszerek
A legek tárháza
Az OptiCut S90 XL újra bizonyított
Tömörfa-feldolgozás Weinig minőségben
Többet kihozni a fából
Először élőben a Superdrill
Rugalmasan egyedit
Ahol minden méret rugalmasan gyártható
Két művelet, egy munkamenet
Hibakiejtés 80 mm-től
Darabolófűrészek újabb opciókkal
Tökéletes rugalmasság
Táblásítás és tömbösítés
ELÉRHETŐSÉG
9700 Szombathely, Varasd u. 16
+36 94 / 510-830
info@greenteamkft.hu
TÉRKÉP
HÍREK, ÚJDONSÁGOK
Ginop Plusz 1.2.1 -21
»
InTech 2018
InTech 2018, a tömörfa megmunkálás szíve Tauberbischofsheimben ver. Különösen intenzíven érezni ezt az InTech nemzetközi házivásárunkon »
Üzenet Nürnbergből: a Weinig bemutatja a holnap világát
A tömörfa feldolgozásban szerzett tapasztalatait a Weinig új szintre emelte. »
Weinig a 2018-as Holz-Handwerken
Tapasztalja meg az intelligens WEINIG technológiákat Nürnbergben
A március 21 és 24 között megrendezésre kerülő HOLZ-HANDWERK/fensterbau frontale »
Cube, pont azért!
A Weinig Cube rendelkezik a legkorszerűbb műszaki megoldásokkal, melyek a négyoldalas gyalulásnál követelmény. »
ÖSSZES HÍR
A Weinig-csoport gépei számos termelőüzemben nemcsak megbízható működésükről, de gazdaságosságukról is tanúbizonyságot tettek. Megtérülő üzembe helyezésük ott mérhető igazán, ahol a minőségi gyártáson túl a hatékonyság is fontos szerepet kap. A tömörfa-megmunkálás kiemelten ilyen terület, hiszen a dráguló alapanyagok és a piaci elvárások bővülése a termelés modernizálására sarkallják a gyártókat.
Ahol minden méret rugalmasan gyártható
(Magyar Asztalos 2012/11)

Németországban az egyik BSH- gerendák gyártására specializálódott vállalkozásnál nemcsak a termelési volumen növekedésére volt szükség, hanem a gyártástechnológia átalakí-tására is. Az eddig 200 000 m³ kész- termékvolument gyártó cég új üzem- csarnokot épített, mellyel 260 000 m³-re bővíthette kibocsátását. A fő cél az volt, hogy a kis keresztmetszetű (6, 8, 10 és 16 m hosszú) BSH, duo- és triogerendák gyártását tegyék hatékonyabbá. A technológiai sor telepítésével lehetővé vált, hogy akár pár napos határidőre vállalják a különböző keresztmetszetű építőipari termékek szállítási határidejét.
A 20 hektáros telken épített új 11 000 m³-es csarnokba korábbi pozitív tapasztalataik miatt a tömörfa megmunkálását igénylő technológia kiépítéséhez a Weinig-csoport gépeit telepítették. Az üzembe érkező szárított fűrészárut két nagy teljesítményű Opticut 450 Quantum II. daraboló-optimalizáló fűrész dolgozza fel. Kiejtik a fahibákat és a megfelelő hosszúságúra darabolják az alapanyagot. Az automatikus anyagtovábbító rendszerek különválasztják a hulladékot és a hasznos lamellákat. Az eltérő hosszúságú alapanyag a nagy teljesítményű fogazó gépekhez érkezik, ahol a lécek élükre állítva kerülnek fogazásra.
A ragasztózott alkatrészek a Gracon folyamatos présbe kerülnek, ahol a lamellákat „végtelenítik”, majd a présből kikerülve a kívánt hosszra darabolják el. A technológia következő lépéseként a legfeljebb 16 m hosszú alkatrészeket pihentetik, majd a nagy teljesítményű Powermat 2500-as gyaluval magas felületi minőségűre munkálják meg.

Az így gyártott félkész termék már alkalmas BSH-szerkezetek gyártására, illetve akár kisebb keresztmetszetű építőipari alapanyagok, akár gerendaházelemek számára is. A gyalult alkatrészeket a további feldolgozás előtt minden oldalról egy Microtec szkenner vizsgálja át, amely keresi az esetleges ragasztási hibákat és szálkiszakadásokat. Amennyiben nincs sérülés, a faanyag mehet a továbbfeldolgozásra, fatartók vagy a gerendaelemek tömbösítésére.
A késztermék végső megmunkálása egy Hydromat 4500-zal történik, mely alkalmas a nagy dimenzióval rendelkező BSH-gerendák vagy akár a boronafalak nútjainak bemarására is. A kiváló felületi minőségű késztermék ezt követően fóliázható és a vevő számára szállítható.
A termelési folyamat magas automa-tizáltsági fokának és a maximális értékkihozatalnak köszönhetően a németországi vállalkozás sikeresen értékesíti termékeit nemcsak hazai, de a külföldi piacokon is. Ez jól mutatkozik meg abban, hogy a termelési volumenük 70%-át exportálják. Célországaik között szerepel többek között: Olaszország, Spanyolország, Franciaország, de egyre fokozódik az érdeklődés Törökország, illetve Japán részéről.
Amennyiben ez a bővülő tendencia folytatódik, 2013-ban újabb beruházásra lesz szükségük.
teljes cikk


Jowapur 685.17 poliuretán ragasztó
Lágyfák ragasztásához és szigetelőanyagok ajtóba, ablakba ragasztásához ajánlott pasztaszerű ragasztó.»
Riepe-NFLY leválasztószer a gépalkatrészekhez
A sokoldalú tisztítószerrel tisztán tarthatók az élzárógépek továbbító hengerei. »
Powermat 700: újgenerációs gyalu és profilozó
A Powermat 700 kb. 15 % -al nagyobb teljesítményt nyújt, mint normál profilozó gépek. »
Weinig Cube
A Németországban gyártott  "KOCKA", 10-szer gyorsabb a hagyományos egyengető-vastagoló gyaluláshoz képest. »
TÖBBI TERMÉK

 
 
www.ysolutions.hu
© 2009 GREENTEAM KFT. Minden jog fenntartva. Beállítás kezdőlapként | Hozzáadás a kedvencekhez | Adatvédelem Nyomtatás Ugrás a lap tetejére