Kezdőlap Kapcsolat Oldaltérkép Impresszum Jogi nyilatkozat
Szakcikkek » Faanyag optimalizálás Az OptiCut S90 XL újra bizonyított
Ablakgyártás
Gyalulás és profillécgyártás
Faanyag optimalizálás
Értékteremtő Weinig-rendszerek
A legek tárháza
Az OptiCut S90 XL újra bizonyított
Tömörfa-feldolgozás Weinig minőségben
Többet kihozni a fából
Először élőben a Superdrill
Rugalmasan egyedit
Ahol minden méret rugalmasan gyártható
Két művelet, egy munkamenet
Hibakiejtés 80 mm-től
Darabolófűrészek újabb opciókkal
Tökéletes rugalmasság
Táblásítás és tömbösítés
ELÉRHETŐSÉG
9700 Szombathely, Varasd u. 16
+36 94 / 510-830
info@greenteamkft.hu
TÉRKÉP
HÍREK, ÚJDONSÁGOK
Ginop Plusz 1.2.1 -21
»
InTech 2018
InTech 2018, a tömörfa megmunkálás szíve Tauberbischofsheimben ver. Különösen intenzíven érezni ezt az InTech nemzetközi házivásárunkon »
Üzenet Nürnbergből: a Weinig bemutatja a holnap világát
A tömörfa feldolgozásban szerzett tapasztalatait a Weinig új szintre emelte. »
Weinig a 2018-as Holz-Handwerken
Tapasztalja meg az intelligens WEINIG technológiákat Nürnbergben
A március 21 és 24 között megrendezésre kerülő HOLZ-HANDWERK/fensterbau frontale »
Cube, pont azért!
A Weinig Cube rendelkezik a legkorszerűbb műszaki megoldásokkal, melyek a négyoldalas gyalulásnál követelmény. »
ÖSSZES HÍR
A faalapú csomagolóanyag-gyártás területén különösen kiemelt fontosságú a termelékenység. Az emelkedő alapanyagárak a gyártás racionalizálását teszik szükségessé. A késztermék gyártásához felhasznált bruttó anyag mennyisége a kihozatali számokban egyértelműen mérhető. A cél az, hogy ez a mutatószám minél magasabb legyen, vagyis egy egységnyi alapanyag feldolgozásából az előállított késztermék mennyiségét javítani kell.
Az OptiCut S90 XL újra bizonyított
(Magyar Asztalos 2013/07)

Egy németországi raklapgyártó vállalkozás vezetője felismerte a termelékenység fontosságát és a gyártási technológia korszerűsítése mellett döntött. A cég just-in-time rendszerű termelés kiépítését célozta meg. Ennek előnye, hogy minimálisra szorítsák a késztermékkészletet és csak közvetlen rendelésre dolgozzanak, ami a gyártási oldalról nagyfokú termelékenységet és rendkívüli rugalmasságot igényel.
A gépgyártók ajánlatait mérlegelve, egy Dimter OptiCut S90 XL optimalizáló-darabolófűrész beszerzése mellett döntöttek, amely könnyű kezelhető-séget, nagyfokú rugalmasságot és nem utolsósorban megnövekedett termelé-kenységet biztosít számukra. A gép beüzemelésével nem jelent gondot az egyedi igények napi szintű kiszolgálása sem, ha kisebb szériaszámban is termelnek raklapalapanyagot.
A Dimter leszállította az OptiCut S90 XL balos változatát, melyet jobban be lehetett építeni a meglévő technológiai sorba. A rendszer fel van szerelve egy nyolcelemes kereszt szállító sorral, melyen lehetőség van az alapanyag előválogatására. Itt kiszűrhetőek azok az alkatrészek, melyeket nem érdemes a darabolófűrészbe engedni. A nyers alkatrészek hossza 0,4 és 6,3 m közötti lehet, mely változatos anyagfelhasználást tesz lehetővé.


A raklapgyártó vállalkozás részéről igény volt arra, hogy a leeső hulladék eltávolítása ne jelentsen termelés kiesést. A Dimter szabadalmaztatott hulladékelszállító rendszere tökéletesen megfelelt a megrendelő igényének. A leeső hulladék ugyanis a gépből kiérve egy külön szállítószalagra esik, amely a gyűjtőhelyre juttatja azt. Az OptiCut S90 XL darabolófűrész nagy előnye, hogy hatékonysága egyszerű kezeléssel párosul, az érintőképernyős kezelőfelületen könnyű eligazodni. A termelékenysége nem megy a méretpontosság rovására. A tolóműves adagolórendszere kiemelkedő méretpontosságot is biztosít, a ±0,1 mm-es pozicionálási pontosságnak köszönhetően.
Az üzembe telepített OptiCut S90 XL rendelkezik az OPTICOM Direct Controllal, annak érdekében, hogy minden termelési statisztikát le lehessen a vezérlőegységből tölteni. Lehetőség van továbbá arra is, hogy nemcsak a daraboló kezelőfelületén adhatók meg a kívánt optimalizálási paraméterek, hanem az irodai PC-vel összekötve onnan is közvetlen utasítások adhatók az optimalizáló program számára.
Az optimalizáló program érdekessége, hogy lehetőséget teremt az olyan kész alkatrészhosszok megadására, amelyek az adott optimalizálási programban nem szerepelnek, de egy esetleges későbbi rövidebb választéktermeléskor még használhatók. Az ilyen félkész terméket külön kezeli. Ezek egy másik méretválaszték termelésekor újrahasznosíthatók.
A raklapgyártó cég vezetése az új gyártási tapasztalatokat összegezve és az OptiCut S90 XL darabolófűrész előnyeit megismerve meggyőződött arról, hogy számukra a legoptimálisabb berendezés beszerzése mellett döntöttek.

teljes cikk


Jowapur 685.17 poliuretán ragasztó
Lágyfák ragasztásához és szigetelőanyagok ajtóba, ablakba ragasztásához ajánlott pasztaszerű ragasztó.»
Riepe-NFLY leválasztószer a gépalkatrészekhez
A sokoldalú tisztítószerrel tisztán tarthatók az élzárógépek továbbító hengerei. »
Powermat 700: újgenerációs gyalu és profilozó
A Powermat 700 kb. 15 % -al nagyobb teljesítményt nyújt, mint normál profilozó gépek. »
Weinig Cube
A Németországban gyártott  "KOCKA", 10-szer gyorsabb a hagyományos egyengető-vastagoló gyaluláshoz képest. »
TÖBBI TERMÉK

 
 
www.ysolutions.hu
© 2009 GREENTEAM KFT. Minden jog fenntartva. Beállítás kezdőlapként | Hozzáadás a kedvencekhez | Adatvédelem Nyomtatás Ugrás a lap tetejére