Kezdőlap Kapcsolat Oldaltérkép Impresszum Jogi nyilatkozat
Szakcikkek » Faanyag optimalizálás Hibakiejtés 80 mm-től
Ablakgyártás
Gyalulás és profillécgyártás
Faanyag optimalizálás
Értékteremtő Weinig-rendszerek
A legek tárháza
Az OptiCut S90 XL újra bizonyított
Tömörfa-feldolgozás Weinig minőségben
Többet kihozni a fából
Először élőben a Superdrill
Rugalmasan egyedit
Ahol minden méret rugalmasan gyártható
Két művelet, egy munkamenet
Hibakiejtés 80 mm-től
Darabolófűrészek újabb opciókkal
Tökéletes rugalmasság
Táblásítás és tömbösítés
ELÉRHETŐSÉG
9700 Szombathely, Varasd u. 16
+36 94 / 510-830
info@greenteamkft.hu
TÉRKÉP
HÍREK, ÚJDONSÁGOK
Ginop Plusz 1.2.1 -21
»
InTech 2018
InTech 2018, a tömörfa megmunkálás szíve Tauberbischofsheimben ver. Különösen intenzíven érezni ezt az InTech nemzetközi házivásárunkon »
Üzenet Nürnbergből: a Weinig bemutatja a holnap világát
A tömörfa feldolgozásban szerzett tapasztalatait a Weinig új szintre emelte. »
Weinig a 2018-as Holz-Handwerken
Tapasztalja meg az intelligens WEINIG technológiákat Nürnbergben
A március 21 és 24 között megrendezésre kerülő HOLZ-HANDWERK/fensterbau frontale »
Cube, pont azért!
A Weinig Cube rendelkezik a legkorszerűbb műszaki megoldásokkal, melyek a négyoldalas gyalulásnál követelmény. »
ÖSSZES HÍR
A Weinig-csoportba tartozó Dimter darabolófűrészek hatékonysága elismert szakmai körökben. A magas teljesítményű OptiCut 450 Quantum különösen a gyors darabolási sebességéről híres. Mindezt a Weinig továbbfejlesztette, az OptiCut FJ450+II80 akár 80 mm hibakiejtési hosszok elvégzésére is képes nagy előtolási sebesség mellett. A kivételes termelékenységű darabolófűrész üzemi tapasztalatait ismerhetjük meg egy ausztriai termelőüzem példáján keresztül.
Hibakiejtés 80 mm-től
(Magyar Asztalos 2012/09)

A bemutatott cég ajtófrízek gyártására specializálódott, de emellett gyártanak szegély- és díszléceket is, melyeket elsősorban fenyő fűrészáruból készítenek. Az emelkedő alapanyagárak a kihozatal növelésére sarkallták a vállalkozás tulajdonosát. A Weinig-gel való tárgyalásokat követően esett a választás az Opticut FJ 450+II80-ra. Ez a darabolófűrész nemcsak magas vágási teljesítményéről nevezetes, hanem arról is, hogy képes akár a 80 mm-es hibakiejtési hosszok elvégzésére. A termelőüzemet az új berendezés beszerzése versenyelőnybe hozta konkurens gyártókkal szemben. A korábbi technológiájuk csak 150 mm-es minimális darabolási hosszot tett lehetővé ,az új gép kedvezőbb paramétere (80 mm) számottevően lecsökkentette a veszteséget, ezzel párhuzamosan a kihozatal növelésével cca. 20% nyersanyagot spóroltak meg, amit közvetlen a késztermék mennyiségében és versenyképes árában érvényesíthettek.
A meglepően rövid hibakiejtés a Weinignél nem új keletű technológia, a szabadalmaztatott anyagtovábbító rendszerének továbbfejlesztéséből adódik. Az alapanyagot görgők továbbítják a darabolófűrészek felé. A görgősor egy pillanatra megállítja a faanyagot, és a körfűrészlap a másodperc tört része alatt elvégzi a keresztvágást. Az OptiCut 450-es széria maximális előtolási sebessége 450 m/perc, melyre akár már 600 mm-es hosszon is fel tudja gyorsítani a daraboló alapanyagot.
E magas teljesítmény nagyrészt a csúszásmentes felületű görgőknek köszönhető, melyekből többféléből is választhatunk a feldolgozandó alapanyag felületétől függően. A darabolási sebesség magas teljesítménye azonban nem megy a méretpontosság rovására, az a +/-0,5 mm-es határon belül marad. A Weinig új fejlesztésénél – az OptiCut 450FJ+II80-nél – egyrészről ezeknek az előtológörgőknek az átmérőjét csökkentették, másrészről az alsó hengerek távtartóinak távolságát is lerövidítették. Az eredmény a rövidebb darabolási hossz lett.
A darabolófűrész másik nagy gazdasági előnye a berendezésen használt optimalizálóprogramban rejlik. Az előre betáplált paraméterek alapján nemcsak a hibás faanyagot ejthetjük ki hatékonyan, de a kívánt méretű alkatrészek a megfelelő választékban is beállíthatók. Ez különösen előnyös lehet a különböző táblásított termékek gyártásakor. Így nemcsak a hibás faanyag kerül ki a termelésből, hanem az elvárt alkatrészhosszok is a megfelelő összetételben termelhetők. Az otimalizálóprogram lehetőséget teremt kihozatalnövelés javítására. A berendezés teljesítményadatai bármikor lekérhetők, elemezhetők és az értékkihozatal ennek függvényében tovább javítható.
Az ausztriai alapanyaggyártó üzemben a korábban beüzemelt darabolófűrészt is megtartották a piacon felmerülő kapacitási igényt kihasználva. A két darabolófűrész teljesítményét egy ügyes technológiai megoldással összehangolták. A fahibákat krétával jelzik, majd az alapanyag ezek után egy lapszkenneren halad át. A szkenner az alkatrészhosszokat beméri, majd azt optimalizálja, és ez alapján vezérli az anyagtovábbító berendezést, ami két irányban válogatja szét a feldolgozandó fűrészárut. A hosszabb darabolási hosszal rendelkező faanyagok kerülnek a korábban üzembe helyezett OptiCut 350-re, míg a rövidebbek elsősorban az új, OptiCut 450FJ+II80-ra. A gépkettős közös munkájának köszönhető az üzem jelentős kihozatalnövekedése.
teljes cikk


Jowapur 685.17 poliuretán ragasztó
Lágyfák ragasztásához és szigetelőanyagok ajtóba, ablakba ragasztásához ajánlott pasztaszerű ragasztó.»
Riepe-NFLY leválasztószer a gépalkatrészekhez
A sokoldalú tisztítószerrel tisztán tarthatók az élzárógépek továbbító hengerei. »
Powermat 700: újgenerációs gyalu és profilozó
A Powermat 700 kb. 15 % -al nagyobb teljesítményt nyújt, mint normál profilozó gépek. »
Weinig Cube
A Németországban gyártott  "KOCKA", 10-szer gyorsabb a hagyományos egyengető-vastagoló gyaluláshoz képest. »
TÖBBI TERMÉK

 
 
www.ysolutions.hu
© 2009 GREENTEAM KFT. Minden jog fenntartva. Beállítás kezdőlapként | Hozzáadás a kedvencekhez | Adatvédelem Nyomtatás Ugrás a lap tetejére