Kezdőlap Kapcsolat Oldaltérkép Impresszum Jogi nyilatkozat
Szakcikkek Gyalulás és profillécgyártás
Ablakgyártás
Gyalulás és profillécgyártás
Nagy keresztmetszetek profi gyalulása
A WEINIG hozzáadott értékei
A tömörfa-feldolgozás specialistái III.
Cél a minőségi előny kiterjesztése
A tömörfa-feldolgozás specialistái II.
A tömörfa-feldolgozás specialistái I.
Gyors, egyszerű, hatékony
Fríz vagy léc egyre megy
Négyoldalú gyalulás hatékonyan
Új szél fúj Németországból
Engedje szabadjára fantáziáját
Faanyag optimalizálás
Táblásítás és tömbösítés
ELÉRHETŐSÉG
9700 Szombathely, Varasd u. 16
+36 94 / 510-830
info@greenteamkft.hu
TÉRKÉP
HÍREK, ÚJDONSÁGOK
Ginop Plusz 1.2.1 -21
»
InTech 2018
InTech 2018, a tömörfa megmunkálás szíve Tauberbischofsheimben ver. Különösen intenzíven érezni ezt az InTech nemzetközi házivásárunkon »
Üzenet Nürnbergből: a Weinig bemutatja a holnap világát
A tömörfa feldolgozásban szerzett tapasztalatait a Weinig új szintre emelte. »
Weinig a 2018-as Holz-Handwerken
Tapasztalja meg az intelligens WEINIG technológiákat Nürnbergben
A március 21 és 24 között megrendezésre kerülő HOLZ-HANDWERK/fensterbau frontale »
Cube, pont azért!
A Weinig Cube rendelkezik a legkorszerűbb műszaki megoldásokkal, melyek a négyoldalas gyalulásnál követelmény. »
ÖSSZES HÍR
Gyalult termékek és profillécek gyártása

Ez a szerteágazó terület egy pontban talál közös nevezőre: abban, hogy a gyártástechnológia alapgépe, a korszerű üzemekben a többfejes gyalu- és profilozóközpont, mely egyesíti magában a hagyományos egyengető és vastagsági gyalugépeket, valamint a profilokat kialakító marógépeket.

Termékek

A gyalu- és profilozógépek végterméke rettentően sokféle lehet: kezdve a csupán megfelelő méretűre és alakura "begyalult" lamelláktól (pl. a táblásításhoz és tömbösítéshez), a nútféderes (pl. lambéria, hajópadló, faházelem) és az összetettebben profilozott (pl. szegélylécek, díszítőelemek, nyílászáró alkatrészek) termékeken át, az olyan speciális termékekig, mint pl. a hordódonga, a ceruza, vagy a hurkapálca...

Hogyan készül?

A profilozott termékek alapanyaga leggyakrabban tömörfa, de lehet úgynevezett fahelyettesítő anyag (pl. MDF, forgácslap) is, sőt, akár műanyag is. Míg az utóbbi, homogén szerkezetű anyagoknál elegendő a rendelkezésre álló táblák felosztása sorozatvágón, vagy lapszabász ill. táblafelosztó körfűrésszel, addig a tömörfa feldolgozásához mára már elengedhetetlen a faanyag optimalizálása.

A megfelelő méretű kiinduló anyag a gyalu- és profilozógépen kerül megmunkálásra. Az első - rendszerint alsó vízszintes - tengely alakítja ki a felfekvő bázisfelületet. A Weinig gyalu- és profilozógépein, az egyengető tengelyen egy vezetőfalc kialakító szerszám is található, amely már egy oldal irányú bázisfelületet is kialakít a munkadarabon, így az, az egyengető tengely utáni - általában jobb oldali függőleges - megmunkáló szerszámhoz már alulról és oldalról megvezetve érkezik, ezért itt már profilozható is. Ezen és további megmunkáló szerszámfejeken (gyalu- és profilozófejek, fűrészek, ill. összetett szerszámok) készül el a kívánt profil. A gyalu- és profilozógépek a feladathoz igazított tengelyelrendezéssel készülnek a 4 fejes alapverziótól az akár 8-12 szerszámfejes csúcsmodellekig.

Még mindig tartja magát az a nézet, miszerint ezek a gépek a sorozatgyártás gépei, és csak nagy mennyiségek esetén üzemeltethetők gazdaságosan. Ez nem így van! Többszörösen bizonyított tény, hogy használatukkal a gyalult termékek 1/10 annyi idő alatt készíthetők el, mint a hagyományos egyengető és vastagsági gyalugépekkel. Négy oldali profilozás esetén pedig 1/15-nyi idő alatt! A gyalu- és profilozópégek átállítása egy másik profilra, sem tart - megfelelő szakértelemmel - semmivel sem több ideig, mint a hagyományos gépek átállítása, hisz azt több ilyen gép összegyúrásának tekinthetjük.

Tény viszont, hogy a mai kor követelményeinek, azaz a csökkenő szérianagyságnak, szállítási határidőknek, csak rugalmas gépek felelhetnek meg. Ezekre a kihívásokra ad választ a Weinig Powermat sorozata, ahol a forradalmi PowerLock szerszámbefogásnak hála a szerszámcsere gombnyomásra történik, a tengelyek pedig automatikusan pozícionálhatók. Természetesen hiába rugalmas a megmunkálógép, ha a gyártáselőkészítés csak mérföldekkel követi, ezért a korszerű üzemekben nem hiányozhat az >élezőgép és megfelelő szerszámkezelés sem. A nagy szériák nagy teljesítményű gyalu- és profilozóautomatái többnyire továbbra is a legendás Hydromat sorozatból kerülnek ki, ahol az üzem közbeni fenésnek köszönhetően, az akár 600 m/perces előtolás sem lehetetlen!

A termék a profilozás után minőségellenőrzésen esik át, majd folyatatja útját a továbbfeldolgozás vagy csomagolás - fahelyettesítő anyagok esetén a kasírozósor - felé.


Jowapur 685.17 poliuretán ragasztó
Lágyfák ragasztásához és szigetelőanyagok ajtóba, ablakba ragasztásához ajánlott pasztaszerű ragasztó.»
Riepe-NFLY leválasztószer a gépalkatrészekhez
A sokoldalú tisztítószerrel tisztán tarthatók az élzárógépek továbbító hengerei. »
Powermat 700: újgenerációs gyalu és profilozó
A Powermat 700 kb. 15 % -al nagyobb teljesítményt nyújt, mint normál profilozó gépek. »
Weinig Cube
A Németországban gyártott  "KOCKA", 10-szer gyorsabb a hagyományos egyengető-vastagoló gyaluláshoz képest. »
TÖBBI TERMÉK

 
 
www.ysolutions.hu
© 2009 GREENTEAM KFT. Minden jog fenntartva. Beállítás kezdőlapként | Hozzáadás a kedvencekhez | Adatvédelem Nyomtatás Ugrás a lap tetejére