A WEINIG hozzáadott értékei

A WEINIG hozzáadott értékei
(Magyar Asztalos 2015/06)

A Ligna Hannoveren a WEINIG standjára látogatók az idei évben nemcsak a legújabb gépfejlesztéseket csodálhatták meg, hanem olyan rendszereket is, amelyek a kor informatikai vívmányait alkalmazzák. Ilyen például az új telefonos alkalmazás, a WEINIG Service App, vagy a gépek gyártásirányítási rendszerét megvalósító WEINIG System Plus.

WEINIG SERVICE APP

Az okostelefonok kínálta lehetőségeket felhasználva, a WEINIG egy olyan alkalmazást fejlesztett ki, mellyel a faipari szakemberek mindennapjait könnyíti meg. A számos intelligens funkcióval bíró alkalmazás ingyenesen letölthető az Az alkalmazás összes funkciója a regisztrációt követően elérhetővé válik.
Így olyan fontos információk is lekérhetők mint a gépünk adatai, szervizintervallumai, kapcsolattartó elérhetőségei. Mindezen hasznos funkciókon túl lehetőség van a termelőgépünk mindennapi működési adatainak lekérdezésére, a „Machine monitor” használatával.Ez egy olyan funkció, hogy akár a gyár kapuin kívül megtekinthető például az is, hogy az adott gépen mennyi idő telt effektív megmunkálással, üresjárattal, gépállással, lapcserével stb. Az adatokat elemezve a gép kihasználtsága jelentősen javítható.
A fénykép és videó funkcióval rögzíthetjük a gép speciális beállítási értékeit, vagy akár dokumentálhatjuk a helyes paramétereket. Ezek az alkalmazásból bármikor visszakereshetők, nyomon követhetők. Sőt az esetleges meghibásodás esetén a hibáról készült fénykép vagy a hibás funkció videója nagy segítséget nyújt a szervizt végző szakemberek számára.
Az alkalmazás számos funkciója működik regisztráció nélkül is. Ilyen például a szögszámítási, a ciklois ívhossz (egy fogra eső előtolás), vagy a maradék tekercs számítási ablak is.


Az alkalmazás letölthető az
iTunes vagy a Google Play
áruházakból egyaránt
.


WEINIG SYSTEM PLUS
Az új Weinig System Plus hálózati rendszer összeköti a tömörfa- megmunkálásban részt vevő szerszámtervező, szerszámkészítő és megmunkáló gépeket. Az integrált rendszernek köszönhetően lehetőség van a teljes szerszámtervezési folyamat kivitelezésére teljesen onnan, hogy a szerszámrendszert megtervezzük az adott gépre, az adott profilozási feladathoz illesztve, ebből legyártjuk a megfelelő profilt, annak méreteit leellenőrizzük, majd a rögzített adatokat felhasználva azokat a megmunkálógép vezérlő szoftverébe rögzítjük.
Ez azt jelenti, hogy a Moulder Master szerszámtervező szoftverből az adatok közvetlen az új Rondamat 1000 szerszámkészítő CNC-be jutnak, majd a legyártott szerszám paraméterei, az OptiControl Digital szerszámellenőrzővel összehasonlításra kerülnek a tervezett szerszám paraméterekkel és az így kapott adatok kerülnek tovább a gyalu- és profilozógépek PowerCom vezérlésébe.
Az új Rondamat 1000 CNC szerszámgyártó egy olyan lehetőséget ad használóinak a kezébe, mellyel elkészítheti a tetszőleges profilozású egyedi szerszámát, a berendezés a tervezett rajz alapján automatikusan legyártja azokat. Plusz használói előnyt jelent, hogy automata élezőkorong-cserélő aggregáttal van felszerelve. A WEINIG System Plus egy forrásból dolgozik, és ezáltal jelentősen lecsökkenti az állásidőket. A szerszám tervezéstől a szerszám használatig létrehozott rendszer jelenősen növeli a kihasználtságot, javítja a hatékonyságot és nem utolsósorban pontos és magas minőségű tömörfa-megmunkálást tesz lehetővé.

teljes cikk