Kezdőlap Kapcsolat Oldaltérkép Impresszum Jogi nyilatkozat
Szakcikkek » Gyalulás és profillécgyártás A tömörfa-feldolgozás specialistái III.
Ablakgyártás
Gyalulás és profillécgyártás
Nagy keresztmetszetek profi gyalulása
A WEINIG hozzáadott értékei
A tömörfa-feldolgozás specialistái III.
Cél a minőségi előny kiterjesztése
A tömörfa-feldolgozás specialistái II.
A tömörfa-feldolgozás specialistái I.
Gyors, egyszerű, hatékony
Fríz vagy léc egyre megy
Négyoldalú gyalulás hatékonyan
Új szél fúj Németországból
Engedje szabadjára fantáziáját
Faanyag optimalizálás
Táblásítás és tömbösítés
ELÉRHETŐSÉG
9700 Szombathely, Varasd u. 16
+36 94 / 510-830
info@greenteamkft.hu
TÉRKÉP
HÍREK, ÚJDONSÁGOK
Ginop Plusz 1.2.1 -21
»
InTech 2018
InTech 2018, a tömörfa megmunkálás szíve Tauberbischofsheimben ver. Különösen intenzíven érezni ezt az InTech nemzetközi házivásárunkon »
Üzenet Nürnbergből: a Weinig bemutatja a holnap világát
A tömörfa feldolgozásban szerzett tapasztalatait a Weinig új szintre emelte. »
Weinig a 2018-as Holz-Handwerken
Tapasztalja meg az intelligens WEINIG technológiákat Nürnbergben
A március 21 és 24 között megrendezésre kerülő HOLZ-HANDWERK/fensterbau frontale »
Cube, pont azért!
A Weinig Cube rendelkezik a legkorszerűbb műszaki megoldásokkal, melyek a négyoldalas gyalulásnál követelmény. »
ÖSSZES HÍR
Cikksorozatunk következő részében a Weinig ablakgyártásra specializált profilozóját, a Powermat 1200 Fenstert mutatjuk be.
Nyílászáróalkatrészek profilozása
(Magyar Asztalos 2013/10)

A nyílászárógyártásban dolgozó szakemberek jól tudják, hogy a termelés hatékonyságának fokozása szempontjából a négyszögletes keresztmetszetben beérkező fríz profilozására fordított idő kulcsfontosságú, ha nem rendelkeznek ablakgyártó CNC-központtal. A nyílászáróalkatrészek profilozógépen történő gyártásakor például a hatékonyság úgy is növelhető, ha a megmunkálógép egyaránt alkalmas a frízek négyoldalas gyalulására és a kiegészítő lécek profilozására. A Weinig többek között e feladatra fejlesztette ki a Powermat 1200 Fenstert. A hat megmunkálófej két munkamenetben állítja elő a szükséges profilozott alkatrészeket. Az első munkamenetben egy áteresztéssel elvégzi a fríz négyoldalas gyalulását simítógyalulással az üvegléckivágással együtt, a második áteresztéssel pedig már profilozhat is.
A profilozógép 160 mm magas és 230 mm széles alapanyag megmunkálására képes, így akár a több frízből összeragasztott alkatrészek profilozása is elvégezhető rajta. A magas teljesítményről pedig a fekvenciavezérelt előtolási sebesség gondoskodik, amely 6–36 m/perc között szabadon választható. A megmunkálófejek egyenként 7,5 kW-os teljesítményű motorral rendelkeznek, melyek 8000 1/perc-es fordulatszámmal dolgoznak. A masszív, rezgésmentes gépváz, a csúszásmentes előtolás és a PowerLock szerszámrögzítés együttesen garantálják a kiváló felületi minőséget. Ezt egészíti ki, hogy a berendezés egyaránt alkalmas rövid és hosszú alkatrészek precíz megmunkálására. A speciális kialakítású vezetőgörgők lehetővé teszik, hogy már mindössze 620 mm hosszú frízek is profilozhatók, de a 2,5 m-es egyengetőasztalnak köszönhetően a hosszú munkadarabok egyengetése is problémamentes.
Az első tengely egyengeti a fríz alsó lapját, majd a második tengelyhez érve legyalulja a fríz jobb oldalát, illetve elvégzi az üvegléc kivágásának egyik műveletét. A harmadik tengely a fríz bal oldalát gyalulja, a negyedik a tetejét. Az ötödik tengely többek között elvégzi az üvegléc függőleges kivágását, és a hatodik fej fejezi be a nyílászáróprofil végső megmunkálását. Az üvegléc (illetve akár más profilléc) gyártásához nem szükséges az összes megmunkálószerszámot kicserélni. Speciális összeállítású szerszámot használva lehetőség van az alsó, illetve felső profilozást végző szerszámok tengely irányú eltolására, a szükséges profilozás elvégzéséhez.
Mindez jelentősen csökkenti az átállási időket, javítva ezáltal a hatékonyságot. Az egyéb lécprofilozási műveletekre való átállást segíti a PowerLock szerszámrendszer, mellyel gyorsan és egyszerűen felhelyezhetők a kívánt szerszámok. A Powermat 1200 Fenster fő paramétereiből jól kiolvasható, hogy a nyílászárók rugalmas gyártásának alapgépe. A Powercom PLUS vezérlésnek köszönhetően elég egy gombnyomás, és a gép NC-vezérlésű tengelyei automatikusan a megfelelő pozícióba állnak, így nincs szükség egyenkénti tengelyállításokra. A folyamat gyorsítását segíti elő a Powercom PLUS profil és szerszámkezelő szoftver használata, mely többféle profil eltárolását is lehetővé teszi, így azok bármikor pár gombnyomásra előhívhatók.
A rugalmasan használható Powermat 1200 Fenster különleges gépi és vezérlési tulajdonságai miatt rendkívül hatékonyan használható a kisés közép-, és nagy szériával dolgozó üzemekben egyaránt. A többfunkciós megmunkálásnak és a testreszabható megoldásoknak köszönhetően használható akár egyedi berendezésként, vagy gyártósorba építve egyaránt.

teljes cikk


Jowapur 685.17 poliuretán ragasztó
Lágyfák ragasztásához és szigetelőanyagok ajtóba, ablakba ragasztásához ajánlott pasztaszerű ragasztó.»
Riepe-NFLY leválasztószer a gépalkatrészekhez
A sokoldalú tisztítószerrel tisztán tarthatók az élzárógépek továbbító hengerei. »
Powermat 700: újgenerációs gyalu és profilozó
A Powermat 700 kb. 15 % -al nagyobb teljesítményt nyújt, mint normál profilozó gépek. »
Weinig Cube
A Németországban gyártott  "KOCKA", 10-szer gyorsabb a hagyományos egyengető-vastagoló gyaluláshoz képest. »
TÖBBI TERMÉK

 
 
www.ysolutions.hu
© 2009 GREENTEAM KFT. Minden jog fenntartva. Beállítás kezdőlapként | Hozzáadás a kedvencekhez | Adatvédelem Nyomtatás Ugrás a lap tetejére