Kezdőlap Kapcsolat Oldaltérkép Impresszum Jogi nyilatkozat
Szakcikkek » Gyalulás és profillécgyártás Négyoldalú gyalulás hatékonyan
Ablakgyártás
Gyalulás és profillécgyártás
Nagy keresztmetszetek profi gyalulása
A WEINIG hozzáadott értékei
A tömörfa-feldolgozás specialistái III.
Cél a minőségi előny kiterjesztése
A tömörfa-feldolgozás specialistái II.
A tömörfa-feldolgozás specialistái I.
Gyors, egyszerű, hatékony
Fríz vagy léc egyre megy
Négyoldalú gyalulás hatékonyan
Új szél fúj Németországból
Engedje szabadjára fantáziáját
Faanyag optimalizálás
Táblásítás és tömbösítés
ELÉRHETŐSÉG
9700 Szombathely, Varasd u. 16
+36 94 / 510-830
info@greenteamkft.hu
TÉRKÉP
HÍREK, ÚJDONSÁGOK
Ginop Plusz 1.2.1 -21
»
InTech 2018
InTech 2018, a tömörfa megmunkálás szíve Tauberbischofsheimben ver. Különösen intenzíven érezni ezt az InTech nemzetközi házivásárunkon »
Üzenet Nürnbergből: a Weinig bemutatja a holnap világát
A tömörfa feldolgozásban szerzett tapasztalatait a Weinig új szintre emelte. »
Weinig a 2018-as Holz-Handwerken
Tapasztalja meg az intelligens WEINIG technológiákat Nürnbergben
A március 21 és 24 között megrendezésre kerülő HOLZ-HANDWERK/fensterbau frontale »
Cube, pont azért!
A Weinig Cube rendelkezik a legkorszerűbb műszaki megoldásokkal, melyek a négyoldalas gyalulásnál követelmény. »
ÖSSZES HÍR
A Weinig egyik legkorszerűbb műszaki megoldásokkal rendelkező négyoldalas gyaluja, a Cube a gyakorlatban is teljesítette az elvárásokat. Jürgen Auinger – egy észak-bajorországi bútorgyártó vállalkozás vezetője – osztotta meg tapasztalatait a Ligna Hannoveren vásárolt Cube-ról.
Négyoldalú gyalulás hatékonyan
(Magyar Asztalos 2012/02)


Jürgen és testvére második generációs asztalosokként  vezetik bútorokat és belsőépítészeti termékeket gyártó műhelyüket. A tízfős vállalkozásnál kulcsfontosságú szempont a hatékonyság. A Cube beszerzése előtt a hagyományos egyengetési-vastagolási technológiát alkalmazták a négyoldalas gyalulásra, azonban ez nagyon sok időt emésztett fel. A tradicionális megmunkálási forma jelentős részét képezte működési költségeiknek, ami a tapasztalt piaci tényezők miatt nehezen vált fenntarthatóvá. Egy ígéretes megrendeléssel keresték meg őket, mely a rendelkezésre álló gépparkkal a kívánt határidőre nem volt kivitelezhető. Olyan technológiai megoldást kerestek, mely hatékony, de emellett egyszerű kezelhetőséggel rendelkezik. Jürgen Auinger így talált rá a Cube-ra. A Ligna Hannoveren felkereste a Weinig standját, ahol személyesen győződhetett meg a négyoldalas gyalu tulajdonságairól.
A Cube érintőképernyős kezelőfelületén gyorsan és egyszerűen beállítható a megmunkálási keresztmetszet, de az oldalankénti fogásmélység a gyalulandó alapanyag alakjától függően egyedileg sza bályozható. A kigyalult keresztmetszetet lézerfény vetíti a gyalulandó faanyagra, így a szükséges egyedi beállítások közvetlen láthatók. A tengelyek pozíciójának módosításához nem szükséges a gép leállítása, a gyalufejek működés közben kívánt pozícióba állíthatók.
A tapasztalatok meggyőzték és egy héttel később a Cube a műhelyében volt. A berendezést pillanatok alatt üzembe helyezhették és már az első napon 1800 m alapanyagot gyalultak ki vele. Mindezt úgy, hogy számos keresztmetszetet kellett kigyalulniuk.
Ha ugyanezt a mennyiséget a hagyományos egyengetési-vastagolási technológiával kellett volna teljesíteni, közel 10 munkanapra lett volna szükségük. A felszabaduló idő más munkafolyamatokra (tervezésre, összeállításra, beszerelésre) fordítható, ami jelentősen növeli az asztalosvállalkozás hatékonyságát, ezáltal újabb megrendelések teljesítésére teremtve kapacitást. A Cube-nek köszönhetően versenyképességük megugrott, hatékonyabbá vált munkájuk, olcsóbb előállítási költséggel dolgozhatnak, a megszokott magas megmunkálási minőség fenntartása mellett. A négyoldalas gyalulásra szánt idő 90%-kal csökkent. Ez az eredmény önmagáért beszél!

teljes cikk


Jowapur 685.17 poliuretán ragasztó
Lágyfák ragasztásához és szigetelőanyagok ajtóba, ablakba ragasztásához ajánlott pasztaszerű ragasztó.»
Riepe-NFLY leválasztószer a gépalkatrészekhez
A sokoldalú tisztítószerrel tisztán tarthatók az élzárógépek továbbító hengerei. »
Powermat 700: újgenerációs gyalu és profilozó
A Powermat 700 kb. 15 % -al nagyobb teljesítményt nyújt, mint normál profilozó gépek. »
Weinig Cube
A Németországban gyártott  "KOCKA", 10-szer gyorsabb a hagyományos egyengető-vastagoló gyaluláshoz képest. »
TÖBBI TERMÉK

 
 
www.ysolutions.hu
© 2009 GREENTEAM KFT. Minden jog fenntartva. Beállítás kezdőlapként | Hozzáadás a kedvencekhez | Adatvédelem Nyomtatás Ugrás a lap tetejére