Kezdőlap Kapcsolat Oldaltérkép Impresszum Jogi nyilatkozat
Szakcikkek » Gyalulás és profillécgyártás Új szél fúj Németországból
Ablakgyártás
Gyalulás és profillécgyártás
Nagy keresztmetszetek profi gyalulása
A WEINIG hozzáadott értékei
A tömörfa-feldolgozás specialistái III.
Cél a minőségi előny kiterjesztése
A tömörfa-feldolgozás specialistái II.
A tömörfa-feldolgozás specialistái I.
Gyors, egyszerű, hatékony
Fríz vagy léc egyre megy
Négyoldalú gyalulás hatékonyan
Új szél fúj Németországból
Engedje szabadjára fantáziáját
Faanyag optimalizálás
Táblásítás és tömbösítés
ELÉRHETŐSÉG
9700 Szombathely, Varasd u. 16
+36 94 / 510-830
info@greenteamkft.hu
TÉRKÉP
HÍREK, ÚJDONSÁGOK
Ginop Plusz 1.2.1 -21
»
InTech 2018
InTech 2018, a tömörfa megmunkálás szíve Tauberbischofsheimben ver. Különösen intenzíven érezni ezt az InTech nemzetközi házivásárunkon »
Üzenet Nürnbergből: a Weinig bemutatja a holnap világát
A tömörfa feldolgozásban szerzett tapasztalatait a Weinig új szintre emelte. »
Weinig a 2018-as Holz-Handwerken
Tapasztalja meg az intelligens WEINIG technológiákat Nürnbergben
A március 21 és 24 között megrendezésre kerülő HOLZ-HANDWERK/fensterbau frontale »
Cube, pont azért!
A Weinig Cube rendelkezik a legkorszerűbb műszaki megoldásokkal, melyek a négyoldalas gyalulásnál követelmény. »
ÖSSZES HÍR
A Weinig Nürnbergben számos új technológiájának felvonultatásával egyedülálló szakértelmét mutatta meg a tömörfa-feldolgozásban. Láthatók voltak többek között a gyalulás, a profilozás, a darabolás, a szkennelés, az optimalizálás és az ablakgyártás csúcsgépei.
Új szél fúj Németországból
(Magyar Asztalos 2012/04)A gyalu- és profilozógépek három új modellje is bemutatkozott a Powermat sorozatból, a 600, 1200 és 2400-as gépekkel, melyek teljesítménye, gyártási minősége lehetőséget teremt a legszélesebb körű termelési volumenekhez igazodó egyedi fel- szereltségre.
A Powermat 600 kifejezetten a kisüzemek igényeihez igazodik. A hangsúlyt az időtakarékosságra, a kényelemre és az energiatakarékosságra helyezték. Az öttengelyes gyalu-profilozó kezelőfelülete könnyen áttekinthető, EasyCom vezérléssel rendelkezik, a beépített memória funkció és a harmadik és negyedik tengely magassági irányú CNC vezérelhetősége pedig tovább segíti a gép gyors beállítását. A megbízhatóságot és az energiatakarékos működtetést a motorok ECO-START-STOP vezérlőrendszere biztosítja. A berendezést mindezen túl továbbfejlesztett hangszigeteléssel is elláthatják, mely 15 dB(A)-val alacsonyabb működési zajszintet eredményez.
A Powermat 1200 egy magasabb osztályú profilozógép, akár az összes tengelye CNC-vezérléssel ellátható. Az időtakarékosságot tovább fokozza, hogy a tengelyek PowerLock szerszám-rendszerrel rendelkeznek, melyek gyors szerszámcserét és pontos beállítási lehetőséget biztosítanak a különböző profilozási feladatok közötti váltáskor. A profilozó hatékonyságát tovább fokozza, hogy automatikus fenőrendszerrel is felszerelhető, mely tovább javítja a felületi minőséget. A Powermat 1200 hatékonyan használható az ablakgyártásban is. Felszerelhető üvegléckivágó egységgel, ami anyagtakarékosabbá és gyorsabbá teszi a gyártási folyamatot.

A Powermat 2400 3D maximális rugalmasságot és hatékonyságot biztosít a legkülönfélébb felhasználásokhoz. A profilozógép különlegessége, hogy a hagyományos profilozási feladatokon túl használható 3D-line struktúrgyalulásra. A 3D-line rendszernek és a speciális struktúrkéseknek köszönhetően többféle kontúr készíthető ismétlődő motívumok marásával vagy a már ismert véletlenszerű strukturált felülettel egyaránt.
Ez a technológia különösen érdekes lehet a bútorgyártók számára, díszlécek és különböző dekorlécek gyártásához. A Weinig technológia lehetővé teszi, hogy a gépeik egyaránt biztosítják a kompromisszummentes felületi minőséget és a hatékony, gazdaságos működtetést.
Nürnbergben bemutatkozott a Ligna Hannover- en debütáló Cube továbbfejlesztett változata is. A könnyű kezelhetőség és a tökéletes derékszögű négyoldalas gyalulás újabb funkcióval bővült. Az új Cube bal oldali tengelye speciális programvezérléssel rendelkezik, lehetővé téve a különböző szélességű alkatrészek automatikus gyalulását.
Elegendő a kezelőfelületen megadni a gyalulási fogásmélységet, a tengely ehhez mérten automatikusan beáll a szükséges szélességre. A gyaluhoz érkező alkatrész nyers szélességi méretét egy oldallézer érzékeli, és a vezérlés ehhez szabályozza a bal oldali tengely beállítását. Ez a funkció különösen hatékony a táblásítással foglalkozó vállalkozásoknál. A Cube termelékenységét tovább javítja, hogy az elszedő oldalon egy automata alkatrésztárolóval is felszerelték, mely minden egyes kiérkező alkatrész után a vastagságnak megfelelő mérettel süllyed.
A Weinig nyílászárógyártók számára több alternatívát is kínál, a Conturex, a Multirex és az Unicontrol típusokkal. A kiállításon megtekinthető volt a Conturex 216, két egymás mellé integrált berendezés, mely az alkatrészek hatoldali megmunkálását végzi magas termelékenységgel. A Conturex méretei ellenére rugalmas termelést tesz lehetővé, alkalmazkodva a piaci igényekhez. Egyaránt alkalmas kis- és nagyszériás nyílászárógyártásra. A szabadalmaztatott PowerGrip alkatrészrögzítő rendszer pontosan átadja a munkadarabot a műveleti oldal váltásakor, így garantált a pontos megmunkálás.
A Multirex a rugalmas ablakgyártó központot testesíti meg a kis- és középüzemek számára. Legyen szó hagyományos vagy íves ablakokról, illetve lapmegmunkálásról az ajtógyártásban. A Multirex kétféle felszereltségű asztala mindkét feladatra optimális megoldást kínál.
Az UniPin automata tipliző hatékony kiegészítője a nagy teljesítményű ablakgyártó CNC-nek, egy-egy alkatrészbe akár három másodperc alatt elhelyezi és beragasztja a szükséges köldökcsapokat. Vezérelhető külön program alapján, de összekötve az ablakgyártóval, ugyanazon programot is használhatja.

teljes cikk


Jowapur 685.17 poliuretán ragasztó
Lágyfák ragasztásához és szigetelőanyagok ajtóba, ablakba ragasztásához ajánlott pasztaszerű ragasztó.»
Riepe-NFLY leválasztószer a gépalkatrészekhez
A sokoldalú tisztítószerrel tisztán tarthatók az élzárógépek továbbító hengerei. »
Powermat 700: újgenerációs gyalu és profilozó
A Powermat 700 kb. 15 % -al nagyobb teljesítményt nyújt, mint normál profilozó gépek. »
Weinig Cube
A Németországban gyártott  "KOCKA", 10-szer gyorsabb a hagyományos egyengető-vastagoló gyaluláshoz képest. »
TÖBBI TERMÉK

 
 
www.ysolutions.hu
© 2009 GREENTEAM KFT. Minden jog fenntartva. Beállítás kezdőlapként | Hozzáadás a kedvencekhez | Adatvédelem Nyomtatás Ugrás a lap tetejére