Kezdőlap Kapcsolat Oldaltérkép Impresszum Jogi nyilatkozat
Szakcikkek » Táblásítás és tömbösítés Automatizált ládagyártás
Ablakgyártás
Gyalulás és profillécgyártás
Faanyag optimalizálás
Táblásítás és tömbösítés
Automatizált ládagyártás
ELÉRHETŐSÉG
9700 Szombathely, Varasd u. 16
+36 94 / 510-830
info@greenteamkft.hu
TÉRKÉP
HÍREK, ÚJDONSÁGOK
Ginop Plusz 1.2.1 -21
»
InTech 2018
InTech 2018, a tömörfa megmunkálás szíve Tauberbischofsheimben ver. Különösen intenzíven érezni ezt az InTech nemzetközi házivásárunkon »
Üzenet Nürnbergből: a Weinig bemutatja a holnap világát
A tömörfa feldolgozásban szerzett tapasztalatait a Weinig új szintre emelte. »
Weinig a 2018-as Holz-Handwerken
Tapasztalja meg az intelligens WEINIG technológiákat Nürnbergben
A március 21 és 24 között megrendezésre kerülő HOLZ-HANDWERK/fensterbau frontale »
Cube, pont azért!
A Weinig Cube rendelkezik a legkorszerűbb műszaki megoldásokkal, melyek a négyoldalas gyalulásnál követelmény. »
ÖSSZES HÍR
ProfiPress C 2500 – a gyártósor fenegyereke
A raklapok és rekeszek gyártása nem jelent egyet a gyenge minőségű termeléssel. Főleg akkor, ha egy olyan korszerű, automatizált gyársorról van szó, mint a svájci székhelyű Holliger csoport villmergeni üzemében.
Automatizált ládagyártás
(Magyar Asztalos 2013/06)

A példa értékű a svájci székhelyű Holliger csoport villmergeni üzemében. 2012-ben létrehozott csarnokban a 100 méter hosszú gyártósoron teljesen automatizált módon készítik a raklapokat és a táblásított alkatrészekből összeállított különböző méretű ládákat. A szinte emberi beavatkozás nélkül működő gyártósor kialakításakor a cégvezetés fontosnak tartotta a magasszintű automatizáltságot. A közel 100 éves múltra visszatekintő Holliger-csoport első üzemében a raklapokat és ládákat még kézzel szögelték. A cég termékeinek sikerei a gyártási volumen növelését igényelték. A gépparkot folyamatosan fejlesztették, azonban mára az igények annyira megnőttek, hogy csak egy automatizált gyártósor kiépítésével tudtak megfelelni az elvárásoknak. A mai korszerű gyártósort csak pár ember felügyeli, mégis 65 000 termék hagyja el évente az üzem területét.
A gyártósorra kerülő ragasztott ládaelemek a csarnok hátsó részében készülnek. Az alkatrészek folyamatos magas minőségének biztosítása elengedhetetlenül szükséges az automata gyártósor folyamatos működésének fenntartásához. A beruházás kialakításakor éppen ezért nagy hangsúly került a megfelelő táblásítási technológiára. A választás a Dimter ProfiPress C 2500-ra esett, mely termelékenyen oldja meg az egyes ládaalkatrészek hidegragasztását. A folyamatos működésű prés tökéletesen illeszkedik a tulajdonosok elképzelésébe.
Az elvárásnak megfelelő berendezés kiválasztása nem volt egyszerű feladat. A ládaoldalak ugyanis kétféle fafajból készülnek. A felső fogantyúnak kimart elem bükkből, míg az alsóbb lamellák fenyőből készülnek. Az adagolóberendezés látja el a pontos összetétel összeállítását, és vákuumos papucsai a megfelelő összetételben emelik be a lamellákat a prés adagolószalagjára. Innen a lamellák a ragasztózóegységbe kerülnek, ahol felkerül az optimális mennyiségű PU-ragasztó.
Ez egy modern, vízálló, nagyon rövid – hat-nyolc perces – kötési idejű ragasztórendszer, mely nem igényel melegítést, ami jelentősen csökkenti a ragasztási költségeket. Az üzemben 600, 800 és 1200 mm-es ládahosszig 2500 mm hosszúságú alkatrészekkel dolgoznak. A prés befogadóképessége lehetővé teszi, hogy akár négyszeres hosszban is készüljenek a ládaelemek. A prés kihasználtsága éppen ezért maximális mértékű. A korszerű ragasztóprés percenként akár 1300 m2 ládaelem ragasztására képes. A 15–40 mm közötti vastagságú alapanyagból így percenként akár 36 ládaalkatrész is készülhet. Az egyes lamellák folyamatos érkezése miatt nagyon fontos az állandó mértékű présnyomás biztosítása. A présegységbe beépített nyomásszabályozó folyamatosan fenntartja a tökéletes kötési szilárdsághoz szükséges présnyomást. A táblásított alkatrészek folyamatosan kerülnek ki a présből. A körfűrészegység darabolja le a megfelelő hosszméretre az egyes elemeket, majd a szélesség leszabását követően gyalulásra kerülnek az egyes ládaelemek. Innen egy speciális célgéphez érkeznek, ahol a szükséges fogantyúkat és furatokat munkálják meg rajtuk. A gyártósor végén lévő két robot pillanatok alatt összeállítja a kész ládákat, melyek rendezett sorban hagyhatják el az automatizált csarnokot.

teljes cikk


Jowapur 685.17 poliuretán ragasztó
Lágyfák ragasztásához és szigetelőanyagok ajtóba, ablakba ragasztásához ajánlott pasztaszerű ragasztó.»
Riepe-NFLY leválasztószer a gépalkatrészekhez
A sokoldalú tisztítószerrel tisztán tarthatók az élzárógépek továbbító hengerei. »
Powermat 700: újgenerációs gyalu és profilozó
A Powermat 700 kb. 15 % -al nagyobb teljesítményt nyújt, mint normál profilozó gépek. »
Weinig Cube
A Németországban gyártott  "KOCKA", 10-szer gyorsabb a hagyományos egyengető-vastagoló gyaluláshoz képest. »
TÖBBI TERMÉK

 
 
www.ysolutions.hu
© 2009 GREENTEAM KFT. Minden jog fenntartva. Beállítás kezdőlapként | Hozzáadás a kedvencekhez | Adatvédelem Nyomtatás Ugrás a lap tetejére