Kezdőlap Kapcsolat Oldaltérkép Impresszum Jogi nyilatkozat
Weinig a 2015 Ligna Hannoveren
ELÉRHETŐSÉG
9700 Szombathely, Varasd u. 16
+36 94 / 510-830
info@greenteamkft.hu
TÉRKÉP
HÍREK, ÚJDONSÁGOK
Ginop Plusz 1.2.1 -21
»
InTech 2018
InTech 2018, a tömörfa megmunkálás szíve Tauberbischofsheimben ver. Különösen intenzíven érezni ezt az InTech nemzetközi házivásárunkon »
Üzenet Nürnbergből: a Weinig bemutatja a holnap világát
A tömörfa feldolgozásban szerzett tapasztalatait a Weinig új szintre emelte. »
Weinig a 2018-as Holz-Handwerken
Tapasztalja meg az intelligens WEINIG technológiákat Nürnbergben
A március 21 és 24 között megrendezésre kerülő HOLZ-HANDWERK/fensterbau frontale »
Cube, pont azért!
A Weinig Cube rendelkezik a legkorszerűbb műszaki megoldásokkal, melyek a négyoldalas gyalulásnál követelmény. »
ÖSSZES HÍR
Technológiai offenzíva széles területen
A Weinig Csoport rengeteg újítással várja az érdeklődőket a Ligna Hannover kiemelt 12-es csarnokában, ahol a világcég 2015-ös technológia offenzívájának lehetünk részesei.
Az idei évben a hangsúly az olyan leginnovatívabb technológia területek kapják, melyek a cégcsoport kimagasló eredményeket ért el az elmúlt évtizedekben. Ilyenek az erőforrás hatékonyság növelése, rugalmasság fokozása, vagy az összetett technológia gyártósorok kiépítése. A Weinig ismét tanúbizonyságot tesz a tömörfa feldolgozásban vitathatatlanul kimagasló eredményeiről, illetve a 11-es csarnokban Holz-Her élzáróinak profizmusáról, a CNC megmunkáló központjainak és táblafelosztó gépeinek hatékonyságáról.

Az új Powermat sorozat premiere

A kiállításon ismerkedhetnek meg a látogatók a Powermat 700-al és a Powermat 1200-al. Az új széria kiemelkedő jellemzője Comfort Set vezérlés, mely lehetővé teszi a szerszám nélküli beállítást ezzel is csökkentve a munkaművelete közötti váltás idejét, ezzel együtt nagyfokú pontosságot és megbízhatóságot garantál a felhasználók számára. A berendezések hatékonyságát tovább növeli az aggregátok energiafelhasználási hatékonysága, mely az optimalizált elszívási rendszerüknek köszönhető.
A hatékony forgácselvezetés csökkenti a megmunkáló motorok energiafelhasználását, illetve a fellépő szerszámkopás mértéke is észrevehető. A Smart-Touch funkció lehetővé teszi a gép és ember közötti követlen vezeték nélküli kommunikációt, így lehetőségünk van az egyes megmunkálási folyamatok közvetlen felügyeletére. A kiállításon a Powermat 1200-on figyelhető meg a Smart-Touch gyakorlati hasznossága.

Új System Plus a szerszámtól a késztermékig

A Weinig új System Plus rendszere összeköttetést biztosít a gyártás előkészítési és gyártási folyamatok között. Ezzel lehetővé vélik az adott marási művelethez a megmunkáló tengelyek szerinti leosztásban a szerszámprofil megtervezése, legyártása és használata. Az új rendszer a Moulder Master szoftverrel az új Rondomat 1000 élezőgép, az OptiControl Digital szerszámbemérő és a PowerCom vezérlés összhangját egy adott megmunkálási folyamat professzionális elvégzéséhez. Az integrált 2D CAD programból CNC élező a megfelelő profilozású kések elkészítésére teremt lehetőséget. A kamerarendszerrel felszeret szerszámprofil ellenőrzővel elvégezhetők a megfelelő paraméterek profilhűsége, majd az adatokat a PowerCom vezérlésbe juttatva a szerszámbeállítások közvetlen a megmunkálógépben rögzíthetők és szükség esetén bármikor alkalmazhatók.

Az új Rondomat 985 élezőgép
A Rondomat 985 képes a 720 mm hosszúságú egyenes élű kések élezésére. A teljesen automatikus berendezés képes továbbá a fúrószerszámok, íves marók, késtengelyek továbbá hidofejes szerszámok élezésére egyaránt. Nagyfokú pontossága és precizitása különösen az utóbbi szerszámok élezésénél válik kézzel foghatóvá.

Új szerszámok és megmunkáló egységek a Conturex CNC központoknál

A faablakoknál ma már nem számít különleges igénynek a különböző nyitásmódok ötvözete egy szerkezeten belül. Ezen feladatokat csak a nagy pontosságú CNC megmunkáló központokon végezhetők el minőségi kompromisszum nélkül. Legyen szó hagyományos csapos, vagy köldökcsapos megoldásról a nyíló és fix üvegezés csatlakozásakor fellépő falcváltás magas megmunkálási pontosságot kíván. A Conturex CNC megfelel ezen kívánalmaknak, sőt alkalmas a korszerű körcsapos sarokkötés kialakításra is, mely a legújabb vizsgálatok szerint minden korábban használt sarokkötési megoldásnál nagyobb szakító és hajlító szilárdsággal rendelkezik. A csapozási művelt ezzel együtt nem megy a gyártási hatékonyság rovására.

Új szerszámtisztító állomás
A szerszámok felületére tapadt szennyeződések eltávolításának fontossága nem vonható kétségbe. Azonban az erre fordított idő sokszor a gyártási időből eshet, vagy csere szerszámra van szükség. Mindkét eset költséges. Erre nyújt költséghatékony megoldást az „éjjeli” szerszámtisztító állomás. A műszak leteltével, vagy a hétvégén a szerszámokat bele helyezve az időzíthető működésű automata tisztító állomás elvégzi a megfelelő tisztítási műveleteket, így a szerszám emberi erőforrás ráfordítás nélkül a következő használatba vételre tökéletes tisztaságú.

Új generációs ragasztózó és tiplibelővő gép
Az új generációs UniPin tiplibelővő és ragasztózó berendezés tökéletesen illeszkedik a magas teljesítményű ablakgyártó központok kapacitásához. Sőt akár közvetlen összeköttetésben működtethető a megmunkáló központtal. Így nem jelent problémát a nyílászáró gyártás szinkronban tartása még a nagy tipli igényű kétszárnyú ablak gyatrásakor sem. Minden egyes köldökcsap a megfelelő mennyiségű ragasztó felhordást kap, mely lehetővé teszi a kötési szilárdság fenntartását.

Tömbösítés új koncepciója

A Weinig Concept a kiállításon bemutatkozik egy teljes tömbösítő gyártósorral, prezentálva ezzel is a rendszerben való gondolkodásukat. A folyamat lényege egy olyan gyártási folyamat bemutatása, melynek kulcsa a rétegrend kialakításban rejlik. A Weinig ezzel a rendszerrel új mércét állít az erőforrás hatékonyság kihasználásában. A hideg ragasztási technológia és a faanyag optimalizálás révén egy olyan magas hozzáadott értéket képviselő alapanyag áll a felhasználók rendelkezésére, mely jelentős előnyökhöz juttathatja a felhasználókat a versenytársakkal szemben. A rendszer rugalmasságát mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy akár CLT panelek (CLT-panel deszkák táblásításával, majd a táblák rétegezésével készül) vagy üreges ablakfrízek gyártására is alkalmas. A rendszer gerincét a PrifiPress C képezi, mely alkalmas az egyes rétegrendek eltolásos hideg ragasztására. Így a gyártási folyamat nem igényel nagyfokú energia ellátást. Továbbá a speciális ragasztó felhordó egység minimálisra csökkent a ragasztóanyag felhasználást is.

Új egységes Weinig felhasználói felület
A kiállításon mutatkozik be először az új egységes kezelői felület, mely az összes Weinig gépen azonos. Ez azt jelenti, hogy ugyanazon menürendszer található meg a kezelői felületeken, mely nagyban elősegíti a különböző gépek kezelésének betanulását. Ezzel együtt az egységesített szoftver lehetővé teszi az egyes gépek közötti kommunikációt, az adatok egyszerűen adaptálhatók bármely Weinig gépre.

ProfiPress L II ragasztás új generációja

Az új Weinig ProfiPress L II elsősorban a nagy gyártási rugalmasságot igénylő műhelyek számára került kifejlesztésre. Ezen kis vállalkozásoknál fontos, hogy a gépet akár egy dolgozó is kiszolgálhatja és kezelheti. Az automatizáltságnak köszönhetően a megvalósítható a lamellák automatikus eltolása és a nyomógerendák automatikus nyomásbeállítása.
Automatikusan történik továbbá a gépbe helyezett lamellákra ragasztó felhordás, a pozicionálás. A présből kikerült táblásított anyag így minden esetben a kívánt lamella eloszlású és minőségű lehet.

A darabolás intenzív fejlesztése

A széles szortimenttel bíró Dimter Line daraboló fűrészek egy sor fejlesztésen estek át. Ezek közül kiemelkedik a kiállításon bemutatásra kerülő OptiCut 200 Elite, mely egy inline szkennerrel, az EasyScan-el dolgozik. A gép új designja nemcsak a külső megjelenést emeli, hanem a nagyobb érintőképernyő felület a gép kezelését jelentősen egyszerűsíti, emellett a korszerűsítésnek köszönhetően a daraboló fűrész hatékonysága és teljesítménye egyaránt jobbá vált. A fejlesztés több népszerű daraboló fűrész érint. Ilyenek például az OptiCut S50 Window beállításának könnyítése, az OptiCut S90 sorozat megnövelt hosszméret pontossága, az OptiCut 450 FJ + sorozat nagyobb teljesítménye, vagy az Opticiut S90 Speed darabolási pontossága és átbocsátó képességének lenyűgöző sebessége.

Új ProfiRip 340 sorozatvágó

A teljesen új fejlesztésű gép három állítható lappal rendelkezik, mely nagyban növeli a gép termelékenységét. A sorozatvágó fűrész Timbermax szoftvere különösen kiemelkedő kihozatalt biztosít. A gép teljesítményéhet mérten rendelkezi a leginnovatívabb kiegészítőkkel. Ilyen például a gyors lapcserét biztosító QuickFix gyorsbefogó rendszer, SafetyPlus visszacsapódás védelem és az új Chain Protect mely megakadályozza a fűrészlap előtoló láncba való bevágását.

Megnövelt szélesség optimalizálás

A már bevált szélességi optimalizáló program a RipAssist is fejlesztésen esett át. A bővített változat további rugalmasságot biztosít a felhasználóknak. Képes több fix és több állítható lap együttes kezelésre, ezáltal is fokozva a sorozatvágó fűrészek optimalizálási képességét. A kiállításon egy VarioRip 310-en figyelhető meg az új optimalizáló rendszerben rejlő lehetőség.

Optimális értékkihozatl ProfiRip 450 Speed és CombiScan

Profitmaximalizálás és a minőség fokozásának ideális kombinációja ProfiRip 450 Speed sorozatvágó fűrész és a Weinig CombiScan szkenner. A ProfiRip 450 Speed előtolása képes akár 160 m/min elérésére. Ehhez igazodik a nagy sebességű szkenner beolvasási és adattovábbítási képessége.

Új: GlueEye ragasztás érzékelő rendszer

Az új GlueEye ragasztó érzékelő rendszer ellenőrzi az összeragasztott lamellák illetve alkatrészek illeszkedését. Ezt egy színes kamara segítségével hajtja végre és a szoftvere összehasonlítja a képet egy előre megadott elvárt képpel. Ha a eltérést érzékel azt jelzi a kezelő számára. A berendezés képes továbbá a repedt illetve túl göcsös alkatrészek kiszűrésére, mely a késztermék minőségét rontaná.

Hossztoldás hatékonyabban

A kiállításon lehetőség nyílik továbbá az olyan hossztoldási technológiák fejlesztési irányinak megismerésére, mint például a TimSaver, vagy a LangHolz, melyek jelentős minőségi és költséghatékonysági javulást eredményeznek az iparágban dolgozó vállalkozások számára.

Kétoldalas csapozómaró továbbfejlesztése

A 2013-Ligna adott lehetőséget a ProfiShape első bemutatkozására. Az idén – mindössze a debütálást követő két évvel később– már a továbbfejlesztett változattal ismerkedhetnek meg a látogatók. Elődjéhez képest már nagyobb teljesítménnyel rendelkezik, képes a 50 db/perc alkatrész csapozására, illetve igény esetén kontraprofilozásra, vagy egyéb végmegmunkálási műveletre is.

Várjuk az érdeklődőket 2015. május 11 és 15 között
a Ligna-án Hannoverben!

Weinig: 12 csarnok, B50 stand
Holz-Her: 11 csarnok B46 stand


További információ és jelentkezés:
Alpár Dénes 06-30/979-2291
alpar.denes@greenteamkft.huJowapur 685.17 poliuretán ragasztó
Lágyfák ragasztásához és szigetelőanyagok ajtóba, ablakba ragasztásához ajánlott pasztaszerű ragasztó.»
Riepe-NFLY leválasztószer a gépalkatrészekhez
A sokoldalú tisztítószerrel tisztán tarthatók az élzárógépek továbbító hengerei. »
Powermat 700: újgenerációs gyalu és profilozó
A Powermat 700 kb. 15 % -al nagyobb teljesítményt nyújt, mint normál profilozó gépek. »
Weinig Cube
A Németországban gyártott  "KOCKA", 10-szer gyorsabb a hagyományos egyengető-vastagoló gyaluláshoz képest. »
TÖBBI TERMÉK

 
 
www.ysolutions.hu
© 2009 GREENTEAM KFT. Minden jog fenntartva. Beállítás kezdőlapként | Hozzáadás a kedvencekhez | Adatvédelem Nyomtatás Ugrás a lap tetejére