Üzenet Nürnbergből: a Weinig bemutatja a holnap világát

A tömörfa feldolgozásban szerzett tapasztalatait a Weinig új szintre emelte.
A kiállítás 9-es csarnokában, 1600 m2-en találkozhattak a látogatók azokkal az előmutató gyártási rendszerekkel
melyek jelentős piaci előnyökhöz juttathatják a felhasználókat. Weinig által bemutatott tudásanyag lehetőséget teremt a gépgyártó cég partnerei számára, hogy kihasználják a maximális felhasználói előnyöket, mely a gyártásban lépéselőnyt jelenthet konkurenciával szemben.

W4.0 digitális technológia
A Holz-Handwerken mutatta be először a W4.0 digitális újdonsült lehetőségeit a karbantartást és riasztást területén. Hogy mit is jelent ez? Azt hogy a gép működtetése során esetleges felmerülő rendellenes működésről a felhasználó direkt információkat kaphat. A MindSphere IoT megoldással együtt egy úttörő fejlesztés a WEINIG App Suite, melybe négy új alkalmazást integráltak. Ez magában foglalja a termelési adatok elemzését és értékelését, valamint az előrejelző karbantartást. A rendszer már akkor jelzi a szükséges karbantartást, mielőtt a gép meghibásodása komolyabb termeléskiesést eredményezne. Például a Weinig orsóhőmérséklet-felügyeletet biztosít. Ha képernyőn a határérték túllépését jelzik az érzékelők, ekkor az anyagelőtolás és a megmunkálófej leáll. Ezzel elkerülhető a berendezés adott részegységének nagyobb meghibásodása, aminek javítása hosszabb állásidőt eredményezne.

Újdonság az Unimat 217

Az Unimat 217 jelenti a kisvállalkozások számára a belépő kategóriájú megmunkálást. A kompakt gyalu-profilozó olyan felszereltséget tartalmaz, mely kiválóan hasznosítható kisvállalkozások mindennapjaiban. Egyes elemeiben ugyanazzal a tudással rendelkeznek mint nagytestvérei, azonban a bekerülési értéke kedvezőbb. Köszönhető ez annak, hogy a gép alkatrészei a Kínában készülnek, azonban szigorúan a Weinig által használt gépgyártási normákkal és elvárásokkal. Az ottani kedvezőbb árú gépalkatrész gyártás költsége köszön vissza az Unimat 217-ben, egy hajszálnyit sem engedve a Weinig gépek már megszokott minőségéből.
Az Unimat 217 rendkívül könnyen beállítható és csak néhány szerszámot igényel. Az integrált memóriarendszer lehetővé teszi a profilbeállítások tárolását, és biztosítja a precíz reprodukálhatóságot. A 7000 rpm orsósebesség garantálja a kifinomult felületminőséget és a magas termelékenységet.

Hatékonyság növelés a vágás és a ragasztás területén

Az OptiCut S 260 daraboló fűrész, 250 m/perc előtolási sebességgel és akár három minőség szerinti optimalizálással használható. Az OptiPal + OptiResult szoftvercsomag számos funkciót kínál. Ilyen például a termék- és alkatrészlisták kezelése, a rendelési és a vágási lista létrehozása, a vágási listák előzetes optimalizálása a minél nagyobb értékkihozatal elérése érdekében.
Az OptiCut C sorozat EasyStop automatikus pozicionáló rendszere, szintén a termelési folyamatok felgyorsítását célozza meg. A rendszer optimális manuális jelölésű hibakiejtési darabolási folyamatok automatizálásához, továbbá kisebb szériaszámú műveletekhez. Az automatikus pozicionáló rendszer integrálható a meglévő daraboló fűrészekbe is.
Az új ProfiPress L B ragasztóprés a legmagasabb színvonalú ragasztási és préselési műveletekre képes. Lehetőség van táblásított illetve tömbösített alkatrészek gyártására ugyanazon géppel. Míg a táblásításnál az alkatrészek éleit ragasztózza felhordó egység és szélességi irányban ragassza a prés, a tömbösítésnél az alkatrészek 90 fokos beforgatással kerülnek már a présbe és a lamellák tömbösített alapanyagként kerülnek ki a présből.
A nagyfrekvenciás ragasztásai technológia jelentősen lerövidíti a présidő, sőt bizonyos felszereltségű prések alkalmasak a préslap méreténél hosszabb anyagok ragasztására. Ezt átfedéses ragasztással-préseléssel valósíthatóak megy.