Kezdőlap Kapcsolat Oldaltérkép Impresszum Jogi nyilatkozat
Szakcikkek » Gyalulás és profillécgyártás Fríz vagy léc egyre megy
Ablakgyártás
Gyalulás és profillécgyártás
Nagy keresztmetszetek profi gyalulása
A WEINIG hozzáadott értékei
A tömörfa-feldolgozás specialistái III.
Cél a minőségi előny kiterjesztése
A tömörfa-feldolgozás specialistái II.
A tömörfa-feldolgozás specialistái I.
Gyors, egyszerű, hatékony
Fríz vagy léc egyre megy
Négyoldalú gyalulás hatékonyan
Új szél fúj Németországból
Engedje szabadjára fantáziáját
Faanyag optimalizálás
Táblásítás és tömbösítés
ELÉRHETŐSÉG
9700 Szombathely, Varasd u. 16
+36 94 / 510-830
info@greenteamkft.hu
TÉRKÉP
HÍREK, ÚJDONSÁGOK
Ginop Plusz 1.2.1 -21
»
InTech 2018
InTech 2018, a tömörfa megmunkálás szíve Tauberbischofsheimben ver. Különösen intenzíven érezni ezt az InTech nemzetközi házivásárunkon »
Üzenet Nürnbergből: a Weinig bemutatja a holnap világát
A tömörfa feldolgozásban szerzett tapasztalatait a Weinig új szintre emelte. »
Weinig a 2018-as Holz-Handwerken
Tapasztalja meg az intelligens WEINIG technológiákat Nürnbergben
A március 21 és 24 között megrendezésre kerülő HOLZ-HANDWERK/fensterbau frontale »
Cube, pont azért!
A Weinig Cube rendelkezik a legkorszerűbb műszaki megoldásokkal, melyek a négyoldalas gyalulásnál követelmény. »
ÖSSZES HÍR
Az ablakprofilok gyártásakor a hatékonyság úgy fokozható, ha egy megmunkálógép egyaránt alkalmas a frízek négyoldalas gyalulására és a kiegészítő lécek profilozására. A Weinig többek között e feladatra fejlesztette ki a Powermat 1200-at. A hat megmunkálófej egy áteresztéssel elvégzi a fríz négyoldalas gyalulását simítógyalulással, és az üvegléckivágást is. Egy másik munkameneten pedig már profiloz.
Fríz vagy léc egyre megy
(Magyar Asztalos 2012/12)

A tapasztalt szakemberek nagyon jól tudják, hogy mind az egyedi, mind a sorozatgyártásnak megvannak a maga nehézségei. A különböző szerkezetű nyílászárók profilváltásai rengeteg gépállítási időt vesznek el a termelési folyamatból, ezért egy olyan rugalmas termelőberendezésre van szükség, amely megfelel az elvárásoknak. A Powermat 1200 Fenster született frízgyalu. A megmunkálófejek egyenként 7,5 kW-os teljesítményű motorral rendelkeznek, melyek 8000 1/perc-es fordulatszámmal dolgoznak, mindez fokozatmentesen változtatható előtolás mellett. A masszív, rezgésmentes gépváz, a csúszásmentes előtolás és a PowerLock szerszámrögzítés együttesen garantálják a kiváló felületi minőséget. A profilozógép maximális munkamagassága 160 mm, maximális munkaszélessége 230 mm.
Ezt egészíti ki, hogy a berendezés egyaránt alkalmas rövid és hosszú alkatrészek precíz megmunkálására. A speciális kialakítású vezetőgörgők lehetővé teszik, hogy már mindössze 620 mm hosszú frízek is profilozhatók, de a 2,5 m-es egyengetőasztalnak köszön-hetően a hosszú munkadarabok egyengetése is problémamentes.
A Powermat 1200 Fenster fő paramétereiből jól kiolvasható, hogy a nyílászárók rugalmas gyártásának alapgépe. A beépített vezérlés azonban ennél is többet nyújt. Elegendő egy gombnyomás, és a pneumatikus állítású fejek átállításával az üvegléc is kivehető. Az NC-vezérlésű tengelyek automatikusan megfelelő pozícióba állnak, így nincs szükség egyenkénti tengelyállításokra. A Powercom PLUS vezérlés a precizitás mellett rugalmas gyártástechnológiát is biztosít. Az átállás pillanatok alatt történik, jelentősen javítva ezzel a gép kihasználtságát. Lécproprofilozáskor a szerszámtengelyek gyorsan cserélhetők és az eltárolt paraméterek alapján a szerszám a megfelelő pozícióba áll be. A Powercom PLUS profil- és szerszámkezelő szoftver többféle profil eltárolását is lehetővé teszi, így azok bármikor pár gombnyomásra előhívhatók.
A szoftver a gyártás hatékonyságának növeléséhez is jelentősen hozzájárul. A gépről működés közben adatokat gyűjt, melyek lekérhetők és asztali számító- gépen tetszőlegesen elemezhetők a különböző szerszámbeállításhoz tartozó megmunkálási paraméterek, illetve az ahhoz kapcsolódó esetleges üzem- zavarok. A szerszámok élettartama jelentősen növelhető az opcionálisan beépíthető fenőrendszernek köszön-hetően. A fenéshez nincs szükség a szerszámtengely levételére, a kések akár tízszer is megélezhetők, jelentősen növelve ezzel a késcserék közötti megmunkálási hosszt. A simító-késekhez beépített fenőrendszer garantálja a színoldal folyamatos magas felületi minőségét. A rugalmasan használható Powermat 1200 Fenster különleges gépi és vezérlési tulajdonságai miatt rendkívül hatékonyan használható a kis-, közép- és nagy szériával dolgozó üzemekben egyaránt. Az többfunkciós megmunkálásnak és a testre szabható megoldásoknak köszönhetően használható akár egyedi berendezésként vagy gyártósorba építve egyaránt.

teljes cikk


Jowapur 685.17 poliuretán ragasztó
Lágyfák ragasztásához és szigetelőanyagok ajtóba, ablakba ragasztásához ajánlott pasztaszerű ragasztó.»
Riepe-NFLY leválasztószer a gépalkatrészekhez
A sokoldalú tisztítószerrel tisztán tarthatók az élzárógépek továbbító hengerei. »
Powermat 700: újgenerációs gyalu és profilozó
A Powermat 700 kb. 15 % -al nagyobb teljesítményt nyújt, mint normál profilozó gépek. »
Weinig Cube
A Németországban gyártott  "KOCKA", 10-szer gyorsabb a hagyományos egyengető-vastagoló gyaluláshoz képest. »
TÖBBI TERMÉK

 
 
www.ysolutions.hu
© 2009 GREENTEAM KFT. Minden jog fenntartva. Beállítás kezdőlapként | Hozzáadás a kedvencekhez | Adatvédelem Nyomtatás Ugrás a lap tetejére